Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Se strinjam, odlično razloženo. Bom upoštevala in letos poskusila. Upam na čim manj napak

Lepo bodimo, Mil
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Ali je kaj novega pri zatiranju Suzukija.

Lani sem nastavil na 3 grme eno sadiko, pa je bil napad vseeno še kar močan.
Letos bom k vsakemu grmu dal eno plastenko z vabo, ampak vseeno ne pričakujem da bom popolnoma preprečil močnejši napad tega škodljivca._________________lp
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, lansko leto po 15. juliju je bilo popolno opustošenje. Duke je še prišel nekako skozi, sem večino lepih pobral.
Na Chandlerju in Coville pa je šla več kot polovica adijo ...
Na koncu sem "zastrupil vse tri grme z mešanico dveh neonikotinskih insekticidov, da sem vsaj nekaj golazni pospravil.
Itak uporabnih plodov skoraj ni bilo več gor.
Še hujša katastrofa pa pri robidah in drugem rodu malin ...
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Sedaj se uporablja protiinsektna mreža višine vsaj 3m okoli nasada._________________Narava vse povrne!
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ne razumem najbolje, 3 metre v višino, zgoraj pa nič ?!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Andrej Banko je napisal/a:
Ne razumem najbolje, 3 metre v višino, zgoraj pa nič ?!

Očitno višje muhce ne letijo.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Točno tako! Suzukiji naj višje ne bi leteli. Vseeno pa priporočam še nekaj vab._________________Narava vse povrne!
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Ja, lansko leto po 15. juliju je bilo popolno opustošenje. Duke je še prišel nekako skozi, sem večino lepih pobral.
Na Chandlerju in Coville pa je šla več kot polovica adijo ...
Na koncu sem "zastrupil vse tri grme z mešanico dveh neonikotinskih insekticidov, da sem vsaj nekaj golazni pospravil.
Itak uporabnih plodov skoraj ni bilo več gor.
Še hujša katastrofa pa pri robidah in drugem rodu malin ...

Pa zlati ribez, mini kivi, žižule..._________________Iščem zanimive sadne vrste...
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

..Na Chandlerju in Coville pa je šla več kot polovica adijo ...

Meni tudi sorto Coville najbolj napadajo...Prav malo mi ostane od nje, pa mi je ta sorta med najljubšimi. NA Covillu sem dal 3 vabe, bilo je vse polno. Invazija!
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

laksikon je napisal/a:

..Na Chandlerju in Coville pa je šla več kot polovica adijo ...

Meni tudi sorto Coville najbolj napadajo...Prav malo mi ostane od nje, pa mi je ta sorta med najljubšimi. NA Covillu sem dal 3 vabe, bilo je vse polno. Invazija!

Suzukiji imajo prefinjen okus Rolling Eyes Evil or Very Mad Mr. Green_________________mfranc
Odgovori