Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, en mesec cvetenja si pa imel, MFranc. Tudi pri meni ni več cveta pri cvetu na največjih grmih, kot je bilo nekaj časa. In popkov je tudi vse manj. Čakam pa, da zacveti še zadnji sejanec, ki sem ga obdržala kljub temu, da ni kazalo, da bo kaj iz njega, zdaj pa je zrasel v lep grmiček. Mogoče bo zacvetel še kateri od tistih, ki sem jih naročila na Poljskem. Popki so še majhni. Eden je zacvetel, žal napačne barve. Evil or Very Mad Presenetil pa me je popek na 20 cm visokem potaknjencu! Nekaj cvetov sem oprašila: največje z največjimi in zavezala cvetove, ki so potem odpadli. Zaenkrat kaže, da semena bodo. Nasploh imam kar veliko semenskih glavic, tudi tistih, ki jih nisem oprašila.
Uporabniški avatar
Plamenka

Ta cvet Kora albe ima rožnat pridih.

Fancy eye ima polno semenskih glavic, tudi drugi hibiskusi jih imajo veliko.

To pa je popek sejanca, ki še ni zacvetel. Pričakovanje, kakšen bo cvet, je vedno prijetno.

Uporabniški avatar
Plamenka

Pa je zacvetel zadnji sejanec, tisti, ki sem ga mislila zavreči, ker je bil kilav. Še dobro, da ga nisem, ker imam končno dvobarvni cvet. Premer je 22cm. Za prvi cvet kar v redu.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zelo lep, škoda bi ga bilo zavreči.
Uporabniški avatar
Plamenka

Res je. Ravno ta je drugačen od drugih. Sedem sejancev je bilo rdečih, le trije so bili drugačni. Rdeče pa imam že od prej tri.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka je napisal/a:
No, en mesec cvetenja si pa imel, MFranc.

V glavnem, morala te zgodbe je, da bomo drugo leto hibiskuse ali senčili, ali pa še na kak način zavirali prehitro odcvetenje Wink_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Drugi so v glavnem že odcveteli, vztrajala tadva, ker sta zacvetela najkasneje:

Red Sky in nežno rumeni. Vsake toliko kaka dva cvetka potisnem skupaj, da si izmenjata "poljubčke". Morda pa le bo kak potomec.

Uporabniški avatar
Plamenka

Čudovita kombinacija. Nežno rumeni je prekrasen.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka je napisal/a:
Ta cvet Kora albe ima rožnat pridih.

Plamenka, moji, direkt od Muhe, so imeli prva leta tudi približno toliko rozacije, morda kakšen celo več Wink
Potem so se preko let sami stabilizirali in nikoli več se noben cvet ne zmoti Very Happy ._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Upam, da se bo moj tudi. Prejšnji letošnji cvetovipa so bili vsi snežno beli. Spomladi pa si bom morala vzgojiti enega rezervnega, ker ima ta nekam malo poganjkov. Več se jih je zlomilo, ne vem, zakaj.
Odgovori