Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Za slovo avgustu.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Kako obrezujete hibiskuse? Jaz imam sicer klasičnega modrega, ki spodaj ogoli._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Živa, a tegale?
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Muha, saj ne vidim fotk, imam prehud požarni zid. Embarassed_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Živa, Muha je dala link do teme Hibiscus syriacus - sirski oslez. Najbrž imaš ti tega, ne močvirskega.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Red Sky ima še vedno dvajset + popkov. Izgleda, da ima slabo vest in bi se rad malo odkupil Wink .

017-1a

Na njemu pa živo mrgoli. Od šuštarja, čebelce, največ pa je smrdljivcev Cool .
Sedajle gomazijo po celem vrtu; tile na hibiskusu gredo že krepko v rdečo barvo.

Red Sky ima zelo močno barvilo, edini pri meni, ki ima na rdeče obarvana stebla.

012-1a_________________mfranc
mfranc

Saj ni res, ampak je res! Wink

Ne spomnim se da bi kdaj tako množično nastavljali popke na koncu sezone.

Hja, tole pa res kliče po kakšnem hudem indijanskem poletju, da bi kaj zacvetelo .... Rolling Eyes

006-1b_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri meni so vsi popki, ki so se odprli v zadnjih dneh, povsem deformirani, ne glede na sorto.

Smrdljivci: ne verjamem, da bi se tile temni kasneje spremenili v rdeče. Rdeči so vseskozi enake barve. Vem, ker sem jih imela pred leti zaradi lipe v bližini cele kolonije. Na paradižnike niso zašli. Tile temni "vsejedi" so se pojavili šele zadnja leta. Pred dvema letoma jih na našem vrtu še nisem zasledila.
mfranc

"Smrdljivci: ne verjamem, da bi se tile temni kasneje spremenili v rdeče. Rdeči so vseskozi enake barve"

Muha, bognedaj da bi to trdil, samo ugibam, da imajo črni na slikii precej rdečih lis; eni več eni manj Rolling Eyes . Poskušal sem najti kak stadij stenic, ki bi bil podoben tem "mojim".
Nisem našel, s tem pa ne trdim da ne obstojijo, tudi rdeča barva je prisotna pri stenicah ....
Te, črne z belimi pikami imam tudi drugje, pa rdečine nisem opazil. Bom prihodnjič še bolj pazljiv.

To sem omenil zaradi neke zadeve izpred več let. V Nemčiji sem nabavil precej velike sadike (skoraj meter), ena rdeča, ena oranžnorumena bugenvilija.
In hec, precej časa sem rabil, da sem opazil da sta polni debelih uši! Opazil jih nisem, ker so bile na rdeči rdeče, in drugi rumene uši.

Verjetno se da to videti tudi v drugih primerih ...._________________mfranc
mfranc

No, sem se zarekel, brez indijanskega poletja (Uradno še ni razglašeno :-), hibiskusi v meji cvetijo in tudi že odcvetajo. Res pa niso za na manekensko pisto Very Happy .
Cvetovi so pol normalne velikosti, pa vse je bolj krmežljavo. Tako da tale drugi rod ni za hvalit; so pa vseeno lepe, žive barve in poživijo jesensko sivino Razz

013-3

016-3

025-3

Rdeči še vedno dela na prvem rodu Wink .

020-3_________________mfranc
Odgovori