Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Mene pa zanima, kaj je tole?

..

..

Našel sem jih na debeljcu malega kakija - kar precej jih je bilo.
kloko

Odgovor Napisal/-a kloko »

kapar
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

kloko - je kapar, imaš prav, hvala. Upam, da sem pobral vse.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Kaj je to za en plevel ?
Raste iz razpoke med betonsko steno in asfaltom.

url=https://ibb.co/VSn15GM][/url]
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zidni poponec, Cymbalaria muralis.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kakšna lepa rožica!

Če bi rasla samo tam, kjer bi ji sami določili mesto. Ali pa na sosedovi hiši Wink
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, zelo simpatična rastlina. Morda bi bila zanimiva tudi za v kakšen skalnjak. Ali je tam že mogoče preveč zemlje ?!
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

AB, paše ji povsod, malo zemlje ali veliko Embarassed . Spomnim se, kako sem vsa srečna bezala prvo rastlinico iz obzidja pod ptujskim gradom. V skalnjaku je naredila čudovit venec okrog velike ploščate skale. Naprej pa groza! Če je ne bi vztrajno odstranjevala, bi mi prekrila vse, kar raste v skalnjaku, pa še širše se naseli. Res pa je lepa! Pa saj veš, nič ni popolno!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Meni je tala rastlinica zelooo ljuba. Sama nežnost je je. Jaz jo puščam, da se razrašča po grobu. Bi bila zelo vesela, če bi naredila preprogo čez ves pesek. Mislim pa, da ne bo šlo. Se vseeno drži bolj ob robovih, kjer je poleti malo bolj hladno in vlažno._________________naredimo svet lepši
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Dve strani nazaj sem spraševal po imenu tegale:

https://www.file.si/drive/s/JZJbYZT7ku5VM5PYWIDm8k3FRdO3Vg

Na sredini med listi se je izoblikovalo nekakšno socvetje, ki se bo zdaj zdaj odprlo..._________________go with your instinct to live as you want
Odgovori