Stran 110 od 121

Objavljeno: To Feb 18, 2020 4:27 pm
Napisal/-a notranjka
Se strinjam Plamenka.Ker se spomnim da sem tudi sama imela naguban en plod.
Je pa tako,če so slike iz uradnega dokumenta -potem predvidevam da so vse preverili .
Me pa čudi da niso tole objavili že malo prej,saj tole ni od včeraj._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Objavljeno: To Feb 18, 2020 4:36 pm
Napisal/-a Pepe
Bomo videli, kaj bo. Resnega vpliva tako ali tako nimamo. Izginil tak virus več ne bo.
Spomnimo se zadnjih par škodljivcev, ki so se na novo pojavili, predvsem zaradi medcelinskega potovanja organizmov s človekovo pomočjo:
- hrušev ožig - bakterija, zaenkrat ni take katastrofe
- virus trsne rumenice - trte obolevajo, z nekimi obveznimi ukrepi (insekticid za ameriškega škržaka v vseh tipih pridelave, tudi bio) pa ostaja škoda zmerna
- kake živalce, koruzni hrošč, pušpanova vešča..., škodo se da z nekaterimi ukrepi dovolj dobro omejiti.

Pri vseh teh stvareh je EU poskusila najprej z drastičnimi ukrepi, denimo uničenje celih plantaž s par okuženimi drevesi z hruševim ožigom. Širjenja to ni povsem zajezilo, bakterije se več nismo znebili.

Sicer pa pomislite, kako razdaljo lahko prepotuje organizem, če mu uspe kako uro preživeti v močnem vetru, ki vsakih par mesecev pihne nad Slovenijo.

Objavljeno: Pe Feb 21, 2020 10:35 pm
Napisal/-a Novinka
Ali semena kaj razkužite, preden jih posejete?

Objavljeno: So Feb 22, 2020 12:18 pm
Napisal/-a notranjka
Novinka je napisal/a:
Ali semena kaj razkužite, preden jih posejete?


Priznam,da ne.Enostavno se ne spomnim in do zdaj niti ni bilo potrebe po tem.
Vsake sorte sejem 2 semena ,v platojčku je 24 sort,če sejem 3 platoje na enkrat je to 72 sort,to pomeni 72 lončkov in sama neroda kot sem bi vse pomešala ,v to sem prepričana.
Semen nisem fermentirala že vsaj 2 sezoni in več ali manj imam lastno seme,tako da predvidevam da ni okuženo.

Če pa dobro premislim,pa ne bi bilo slabo narediti vsaj 1 preizkus in recimo razkužiti en plato ,torej 24 sort in čez leto to spremljati._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Objavljeno: So Feb 22, 2020 1:22 pm
Napisal/-a Novinka
Tudi jaz tega ne delam. Sem pa sedaj s pričo teh info o novem virusu pomislila, da morda na splošno to ne bi bilo slabo.

Objavljeno: So Feb 22, 2020 2:09 pm
Napisal/-a Plamenka
Tudi jaz zaradi velikega števila sort semen pred sejanjem ne razkužujem, paradižnikova semena pa vsa fermentiram, razen tistih s Paradajzmanije, ki jih samo posušim, a to sta dve, največ 3 sorte vsako leto.

Objavljeno: So Feb 22, 2020 4:44 pm
Napisal/-a muha
Ne razkužujem, fermentiram pa dosledno vsa doma pobrana semena.

Objavljeno: So Feb 22, 2020 6:16 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Razkužujem ravno ne, zadnji dve leti pa semena ( ne samo paradižnikov ) pred setvijo namakam v raztopini tega preparata: https://metrob.si/products/cirkon

( Se opravičujem za tole zastonj "reklamo". Če ni primerno, lahko tudi pobrišem )

Sicer pa ... s čim bi pravzaprav lahko razkuževali seme ?!

Objavljeno: Ne Feb 23, 2020 4:37 pm
Napisal/-a pajo
Fermentiram da razkužujem ne. Razlog tiči v preveliki izbiri. Na žalost ali pa na srečo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Sr Apr 29, 2020 9:56 pm
Napisal/-a Plamenka
V rastlinjaku je bilo na solatah polno uši in tripsov. Nekaj se jih je preseliko že tudi na sadike paradižnikov, ki so v lončkih. Te sem poškropila, sadike pa so preseljene v drug rastlinjak. Prvi rastlinjak je sedaj popolnoma izpraznjen, da se bo vanj posadilo paradižnike. A ker je v zemlji ostalo še polno škodljivcev iz solate, me zanima, s čim naj zalijem zemljo, da bi se jih znebila?