Stran 110 od 129

Objavljeno: To Jul 21, 2015 11:40 am
Napisal/-a Andrej Banko
labia je napisal/a:
Ha, tudi pri meni se "dogaja".
Tale lepotica bo presenetila marsikoga. Po svoji obliki ( no, tudi barvi) zagotovo izstopa in verjamam, da bo všeč vsaj nekaterim gojiteljem.



Seveda je moj unikat. Ostalo pa naj bo zaenkrat skrivnost.


Odštekan paradajzek ! very happy
A to kakšen po naključju tako zrastel ali gre za poskus vzgojitve nove sorte ? Wink

Objavljeno: To Jul 21, 2015 11:47 am
Napisal/-a labia
Kot kaže se bo letošnja sezona, kljub vročini, vpisala kot ena boljših.
Ob primernem režimu zalivanja ( predvsem rednem in ne pretiranem) so rastline bogato obrodile in jih mnogi obiramo že od prve polovice julija.
Značilnost letošnje nabirke je poln okus ( zaradi večje vsebnosti sladkorjev) in nekoliko večji plodovi.
Nekaj težav pa je v plastenjakih, kjer temperature presegajo 40 stopinj Celzija.
To povzroča predvsem fiziološke težave- vihanje listov, slabše cvetenje zgornjih etaž in tudi slabšo oplodnjo.
So pa zato spodnje etaže dobro obložene in bo kljub temu pridelek zadovoljiv.

Še moj MIX paradižnikov, ki so nabrani danes.


Objavljeno: To Jul 21, 2015 6:56 pm
Napisal/-a polarbear
Zana sam sem kupil semena pod imenom Green Tiger.
Tule
http://www.rareseeds.com/green-ti/
Zaenkrat so original,drugo leto pa bodo mogoče že kakšni križančki,čeprav se paradižnik ne pomeša tako rad kot čiliji...
Labia tvoj mix pa je krasen,sploh pomešan z tistimi VROČIMI zadevicami Twisted Evil_________________Teaming with microbes

Objavljeno: Sr Jul 22, 2015 12:18 am
Napisal/-a Zana
Polarbear, hvala za pomoč, ampak nimam tega.... :( Ivčk, hvala za dobro nameren nasvet, nekje imam zvezek z napisanimi vsemi sortemi semen paradižnikov, a mi ga je moja dveletnica nekam skrila in ga ne najdem... Vem pa po spominu, da sorte Green tiger nimam, tako da ta paradižnik, ki ga imam, je druga sorta... Upam, da čimprej najdem zvezek, saj že pobiram prva semena paradižnikov.

Hvala vseeno! Smile_________________You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.

Objavljeno: Sr Jul 22, 2015 9:00 am
Napisal/-a Dajmar
labia je napisal/a:

Še moj MIX paradižnikov, ki so nabrani danes.

So tudi pekoči vmes.

Objavljeno: Sr Jul 22, 2015 9:55 am
Napisal/-a Ivčk
Zana je napisal/a:
Polarbear, hvala za pomoč, ampak nimam tega.... :( Ivčk, hvala za dobro nameren nasvet, nekje imam zvezek z napisanimi vsemi sortemi semen paradižnikov, a mi ga je moja dveletnica nekam skrila in ga ne najdem... Vem pa po spominu, da sorte Green Tiger nimam, tako da ta paradižnik, ki ga imam, je druga sorta... Upam, da čimprej najdem zvezek, saj že pobiram prva semena paradižnikov.

Hvala vseeno! Smile


Zana, lepa hvala za razumevanje!
Torej upam, da zvezek čimprej najdeš (kaj pa če bi ogledala še med semeni, tam imaš napisano tudi ime, po obliki in barvi zagotovo ne moreš 'sfaliti' takega posebneža!).
Ta čas si pa piši vsaj barvo, obliko in velikost plodov, da se ne boš mogla zmotiti pri shranjevanju semen...

PS: Če je viseč balkonski, je lahko Green Sausage Wink_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A

Objavljeno: Sr Jul 22, 2015 5:43 pm
Napisal/-a robert
Pa se prva rundica semen, 36 sort paradižnikov suši.Verjetno jih bo za izvoz. Very Happy

Objavljeno: Sr Jul 22, 2015 6:28 pm
Napisal/-a orhy
Ivčk je napisal/a:
PS: Če je viseč balkonski, je lahko Green Sausage Wink
Zana, če ima kateri paradižnik rjavo špičko, kot posledico pomanjkanja kalcija, je zagotovo Green Sausage. Tudi jaz sem že pomislila nanj._________________

Objavljeno: Sr Jul 22, 2015 8:28 pm
Napisal/-a robert
Mene pa zanima,če kdo suši paradižnik in kako.
Jaz sem ga narezal in nastavil na sonce,zvečer ga umaknem v hišo,zjutraj ko sonce spet pokaže zobe pa nazaj ven.Tako bi se naj sušil od 5-6 dni,potem pa z njim v olje.
Ali ima kdo s tem,kaj izkušenj.

Objavljeno: Sr Jul 22, 2015 9:05 pm
Napisal/-a brbr
Robert, zdaj, ko so take temperature, je ta način več kot uporaben. Mislim, da bo suh prej... Mi smo ga po navadi sušili kar v pečici, ogreti na cca 70st. kak dan ali dva.

lani sem odkrila uporabnost tople grede za sušenje gob - v enem dnevu so bile suhe kot poper_________________naredimo svet lepši