Stran 110 od 125

Objavljeno: To Avg 23, 2016 7:33 pm
Napisal/-a notranjka
Trenutno je stanje takšnole:
porezala sem spet malo vrhove,liste,...ker je kar nekaj jih malo potemnelo.
Ne toliko plesen kot pa jutranji mraz se mi zdi da mi najbolj temni liste .Te dni zjutraj ni več kot 7 stopinj.Res je da je zemlja topla ,ampak ozračje je kar hladno.Čez dan se sicer vse ogreje ,ampak že z nočjo se vsa zadeva ponovi.
Najedli se ga bomo,mezge bo tudi dovolj,semena pobiram-ampak da bi se pa hvalila pa ni.
Skoraj vsak dan se kakšen oglasi :"sem prišel pogledat tvoje paradajze",ampak da bi mu pokazala vso pisano mavrico pa ne gre,ker enostavno več kot recimo 6 sort mu degustirat ne morem.

Res je da jih tudi sama "ne nosim po rokah" in se z njimi res premalo ukvarjam pa mi najbrž takole vračajo. Sad_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Objavljeno: To Avg 23, 2016 9:53 pm
Napisal/-a brbr
Da ne bom samo jamrala - danes je dozorel (in končal v solati) prvi debelo plodni (Polar Bear). Kar nekaj jih še rdeči. Tako izgleda, da bo sezona podobna prejšnjim. Če bo še toplo pa sploh...
Zdravstveno se kar dobro držijo, le na Deliciosu sem našla plesnivi lisi. Premazala sem ju s sodo. Enkrat na teden jih škropim z mlekom (1:1) in pa takoj po dežju, ko so še mokri. Drugače jih probam pustiti čimbolj na miru (ne odstranjujem odmrlega listja, tudi zalistke sem letos zelo malo trgala,...)
Eno gredo imam nadkrito, eno pa na prostem. Nadkrito gredo zalijem, ko dežuje, odkrito gredo pa sem letos zalila mogoče 2x ali 3x._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Avg 23, 2016 11:15 pm
Napisal/-a figula
Notranjka, ne sekiraj se! Si imela z njimi poleg ogromnega dela tudi precej veselja, ko si jih izbirala, kalila, pikirala in sadila.
Tudi to je pomembno! Nekaj bo že še dozorelo, sigurno Smile
saj si sadila zase, ne za obiskovalce, klinc jih gleda Wink

Objavljeno: Sr Avg 24, 2016 1:08 am
Napisal/-a lpmami
Pri meni je zanimivo stanje: hčerka je sadike paradižnika kupila (no-name, verjetno po velikosti, barva pa itak samo rdeča), jaz sem si sama vzgojila sadike različnih sort. Ona je sadila pred hišo, jaz pa zadaj. In zdaj ta kupljeni zorijo precej hitreje kot moji vzgojeni, pa ne bi rekla, da je tam toliko boljša zemlja, osončenost, zalivanost pa je bila sploh slabša. Moji se kar debelijo in debelijo (in dobivajo razpoke) pa počasi zorijo, njene moram pa sproti pobirati, dajih ne bo kdo drug.
No, najedla sem se jih kot že dolgo ne, tudi v skrinji so že v koscih, za kaj več pa letos ni časa.
Pa nič pokrito pa nič špricano (razen enkrat s CalPhos) vse zdravo Laughing
A ma mogoče ta najbolj neumen vrtičkar najbolj zdrav paradajz?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Sr Avg 24, 2016 7:39 pm
Napisal/-a cinija1
Končno sem za danes končala. Sem imela namen iti na njivco ampak se ne izide. Pa tudi dost mam.
Zjutraj sem naredila obhod. Potem kavica in zahjtrk. Potem pa škarje in rezat in v vrečo. Ivas Red Berry, Ivas Sweet White, Dolenjc, Abbattista, Opalka še stoji in ima dva ploda. Pa v plastenjačku je še nekaj paradajzkov, ki bodo za solato.

Kako je na njivci bom videla jutri. Kar sva pobrala včeraj na njivci in pa danes v vrtu, sva napravila Mix omako: paradižnik, paprika, čebula, jejčevci, bučke, zelena. Tej zadevi kuhani in zmiksani sem dodala enih pet večjih na trakce narezanih korenčkov in Piransko sol. Pozabila pa sem dodati Trinidat Perfume, pa toliko ga imam.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: Če Avg 25, 2016 1:14 am
Napisal/-a lpmami
Cinija1, a tale omakca naj bi bila obstojna za nekaj mesecev zunaj hladilnika? Jo narediš bolj gosto ali redko?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Če Avg 25, 2016 9:18 am
Napisal/-a metuljc
Pasterizirana počaka vsaj leto dni. Sama načeloma delam goste omake, ker jim potem prilijem tekočino, ko kuham, po potrebi, pa še manj kozarčkov porabim (ker je vedno kriza z njimi).
Sicer je pa za eno osebo idealna shranjevalna embalaža 2 dl steklenička od sokov, katerekoli firme (Dana je super zaradi oblike), ki imajo široke pokrovčke. Malo prostora zavzamejo na polici in v loncu za pasteriziranje, pa ravno pravšnja količina, da se ne pokvari, ko odpremo. Tako, mimogrede.

Objavljeno: Če Avg 25, 2016 9:33 am
Napisal/-a cinija1
lpmami ta omaka je bolj gosta, saj je poleg paradižnika še veliko drugih stvari, ki gostijo. Lani sem delala "mezgo" je bilo bolj redko a se še vedno drži.

Če pokrovčke lepo not potegne, ni nobenega strahu, da se ne bi držalo. Če pa se kakšen pokrovček vidi tako tako, takega dam na opazovanje.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: Če Avg 25, 2016 9:41 am
Napisal/-a lpmami
Metuljc, hvala za nasvet.
Letos shranjujem predvsem za ta mlade in uporabljam malo večje kozarčke. Pa bi mi bilo še bolj težko, če se mi pokvari večja količina. Bomo preventivno raje prej dali na jedilnik☺_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Če Avg 25, 2016 9:47 am
Napisal/-a Darso
Notranjka krasna predstavitev, jaz letos spet paradižnike in kumarice vlagam v lastnem soku v slanico... lani sem vse porabila.

lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home