Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Za skupinski nakup semen sem odprla novo temo. Prosim, da svoje želje dopisujete tam, drugače se jih bo težko izluščilo iz splošne debate o hranjenju ptic.
Prosim, da vsi svoje želje in ostale pogovore glede nabave sončnic napišete v zgoraj omenjeni novi temi!
Par dni nazaj sem v temi o vremenu pisala, da prve siničke že skačejo po balkonu in prosijo za hrano.
Včeraj sem v kot balkona postavila pladenj s sončnicami. Danes je tam gosto prometno "letališče". Najprej so ga odkrile čopaste, trenutno si podajajo štafeto velike sinice. Takega prometa še pozimi skoraj ni. Zaenkrat so izključno sinice, drugih ni opaziti.
Sumim, da bi znal biti razlog v pomanjkanju sončnic na poljih. Včasih skoraj ni bilo koruzišča brez njih, sedaj jih pa vidim le sem in tja v kakem vrtu. Bolj ko ne okrasne, onih z velikimi "krožniki", polnimi semen, nisem opazila nikjer. Saj bi jih sama z veseljem nekaj posadila, a kaj ko mi jih je doslej še vedno veter prekucnil ali polomil, če so bile privezane za oporo. Na prostem, brez zavetja koruze ali množice drugih sončnic, se slabo obnesejo.
Samo cena je 2x višja ( in semen je verjetno tudi manj ). Škoda, ker ni do te debate prišlo prejšnji teden. Sem ravno danes dobil paketek semen od PSD. Še facelijo in inkarnatko sem tam kupil, ker so 50g pakiranja pol cenejša kot Semenarnina.
Hvala za tale zadnji link. Se bom potrudila do pomladi, da si jih nabavim. Piše, da jih je za 3 g. Ko sem stehtala naše za ptičke, je bilo v 3 g 40 semen.