Muha

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, krasni so!
Mogoče jih napadajo polži ali pa zelene gosenice. Ugibam.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Lepo, Muha.
Kar se obgrizenih cvetov tiće - pred leti sem se spomladi razveselila prvih cvetov krokosov. Naslednji dan so bili cvetovi močno nacefrani. Ker so rastli blizu pločnika, sem mislila, da se jih lotevajo mimoidoči.. No, potem pa sem zasačila kosa, ki si jih je privoščil kot pompladanski prigrizek. Glede na to, kako so tvoji zvončki objedeni, bi rekla, da so to sledovi gurmanskih kljunčkov. Saj saj veš, tudi ptički radi kaj dobrega prigriznejo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka: tudi jaz sem najprej obdolžila polže. Ampak sedaj mi je brbr dala misliti - čisto lahko, da so krivi kosi. Tolažim se, da bolj, ko se bodo razrasli, manj bo opaziti škodo.

Idea , velike zvončke bom naslednjo pomlad pokrila s protitočno mrežo, pa bomo videli, ali jih jedo iz "spodnje" ali "zgornje" etaže. Cool
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Aprilsko-majske rožice

Vijolice so poleg čemaža dobra podrast listopadnim grmovnicam - leska, hortenzije

Dlakava relika, prinešena iz narave, se v ugodnih pogojih lepše oblikuje

Na temle delu obrobka bo kmalu skoraj celodnevna senca. Za pestrost izkoriščam pomlad

Same "trpežnice", ki preživijo brez posebne nege

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letošnji dokaj moker april je bil balzam za rastlinje na moji brežini. Glede na gost pokrov mu tudi morebitna poletna suša ne bo prišla preveč do živega.

.

30 let je trajalo, da se je skoraj sama z redkimi mojimi posegi takole oblikovala. Sem pa potrpežljivo pustila času čas. Ne vem, če sem sploh kakšno rastlino kupila. Mislim, da so bile vse podarjene.

Čez mesec-dva bo spodnjo škarpo pokrila panešljica, ki smo jo jeseni zaradi barvanja škarpe porezali do tal.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, krasna brežina!
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Tako lepo organsko je poraščena, da jo je veselje pogledati._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

To brežino pa želim videti v živo, tako čudovita je, da..-.

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mil, meni je prav. Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tegale sem kot pravkar vzklili sejanček prinesla iz bližnjega gozda pred dobrimi 10 ali morda še več leti. V mislim sem imela "zlati dež". No, ni ravno enako, rahla podobnost pa je. Laughing

Ne vem, do kdaj me bo še držalo, da ga bom puščala zaradi tistih 20 + rumenih grozdkov 14 dni. Rolling Eyes
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”