Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Voluhar
Ne vem, kdo je proizvajalec. ker pred leti nisem nič ujela, sem obupala in nastavljala samo mehke pasti, lani jeseni pa še izpušno cev motorja v rove, ampak vidim, da ni bilo učinka. Sedaj imam zagon in za vikend spet postanem lovka, ker sem jim obljubila mesarsko klanje.
Ne, žvečilni ni prvi april, sto ljudi, sto načinov iztrebljanja voluharjev in znanki se je to obrestovalo. Voluhar obožuje jabolka, okus jabolka žvečilni požre in crkne. sedaj je lakota. Upanje imam.
če je zmanjkalo žvečilnih po travniku, poročam naslednji teden._________________Lp, Živa
Ne, žvečilni ni prvi april, sto ljudi, sto načinov iztrebljanja voluharjev in znanki se je to obrestovalo. Voluhar obožuje jabolka, okus jabolka žvečilni požre in crkne. sedaj je lakota. Upanje imam.
če je zmanjkalo žvečilnih po travniku, poročam naslednji teden._________________Lp, Živa
Nekaj žvečilnih je ostalo. lovim že dva tedna (beri vikende) enega voluharja, pa mi supercat zabaše z zemljo. jabolko sem nastavila na začetke rova, cca 40 cm stran od začetka rova supercat, pa je jabolko pojedel (zgleda, da je prišel iz travnika), rov zasul na mestu supercata. Ne vem, je vonj crknjenega voluharja še na pasti? Delam vedno samo v rokavicah. Sem dala na sredino supercata malo kupljenega korenja, pa ni prišel ponj, je spet zasul. sedaj sem dala past kar na travnik, korenje na sredino, v rov pa potisnila kupljeno past s korenjem. včeraj ni nič prišel ven. Ta je prebrisan.
imam pa travnik razrit, ker dvigujem prst, kjer so rovi._________________Lp, Živa
imam pa travnik razrit, ker dvigujem prst, kjer so rovi._________________Lp, Živa
Voluharja, ki je "pameten", je včasih zelo težko ujeti. Jaz v past dam običajno jabolko. Enkrat sem imel enega "šolanega", ki je izšolal mene. Na koncu sem šel h kolegu po past na naboje, ki se sproži tudi, ko proti njej rine zemljo. Tudi tisto ni šlo v prvem poskusu, ker mora biti res lepo nastavljena, da se sproži. Pa še nevarno je za tistega, ki stvar postavlja in morebitnega radovedneža. V vrtu jih delno držim nazaj z nekaj napravami na baterije, ki proizvajajo zvok in malo tresljajev. Kupil pred leti v hoferju. Vseh to ne ustavi.
Eno zimo me je motil krt, ki se je odločil, da preorje del zelenice najbližje proti hiši. Poskusil sem ga na različne načine dobiti v živolovko, vendar ni šlo za naivnega fanta ali dekle. Prej je prišla pomlad in košnja, da ga je začel motiti hrup nad glavo, neprestano ravnanje krtin in se je sam preselil. Kmalu zatem sem ulovil nekaj voluharjev, ki so se odločili uporabiti veliko območje zgrajenih podzemnih avtocest.
Eno zimo me je motil krt, ki se je odločil, da preorje del zelenice najbližje proti hiši. Poskusil sem ga na različne načine dobiti v živolovko, vendar ni šlo za naivnega fanta ali dekle. Prej je prišla pomlad in košnja, da ga je začel motiti hrup nad glavo, neprestano ravnanje krtin in se je sam preselil. Kmalu zatem sem ulovil nekaj voluharjev, ki so se odločili uporabiti veliko območje zgrajenih podzemnih avtocest.