Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
PARADAJZMANIJA 2013
Muha, kar prinesi vse tri sorte, balkonskega nimamo še nobenega. Sem dodala v seznam.
Da ne bo zmede in da ne boste iskali po temi: vsakič, ko bom dodala nove sorte na seznam, bom prejšnji seznam zbrisala, novega pa dala v zadnji prispevek, tako bo stalno na očeh _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6ANazadnje urejal/a Ivčk 14 Avg 2013 21:52; skupaj popravljeno 1 krat
Da ne bo zmede in da ne boste iskali po temi: vsakič, ko bom dodala nove sorte na seznam, bom prejšnji seznam zbrisala, novega pa dala v zadnji prispevek, tako bo stalno na očeh _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6ANazadnje urejal/a Ivčk 14 Avg 2013 21:52; skupaj popravljeno 1 krat
Trenutno "upam" od rdečih napovedati Belle , Kozmonavt Volkov in Philona F1, rožasti Pink Wonder, oranžni Apresa F1, balkonska Totem in Verino, od češnjevcev pa Daterrino.
Morebitne ostale sorte bom sporočil v petek, ko bom videl, kaj bo neskrižanega,dozorenega in ne preveč razpokanega po današnjem dežju.
Lep pozdrav
Morebitne ostale sorte bom sporočil v petek, ko bom videl, kaj bo neskrižanega,dozorenega in ne preveč razpokanega po današnjem dežju.
Lep pozdrav
Prosila bi vas, da s seboj prinesete vaše viške semen za menjavo in jih oddate Jerci ob prihodu. Jerca jih bo razporedila v že pripravljene škatle po barvah, da bo vse skupaj pregledno.
Paradižniki naj imajo napisano sortno ime, barvo in ime gojitelja. Ostala semena bodo šla v skupno škatlo.
S seboj imejte tudi zip vrečke in papirčke, da si boste vzeli kar boste želeli od semen.
Tudi za tržnico ne pozbite pridelkov, pa kakih dobrot za skupno mizo (in pripadajočih receptov), Jerci le omenite, kaj ste prinesli, da si ona zabeleži. Tako bomo malo imeli nekak skupek podatkov celotnega dogajanja.
PS: če ima kdo viška zip vrečkic (tamalih, brez luknjic in barvnih robov), jih z veseljem odkupim!!!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Paradižniki naj imajo napisano sortno ime, barvo in ime gojitelja. Ostala semena bodo šla v skupno škatlo.
S seboj imejte tudi zip vrečke in papirčke, da si boste vzeli kar boste želeli od semen.
Tudi za tržnico ne pozbite pridelkov, pa kakih dobrot za skupno mizo (in pripadajočih receptov), Jerci le omenite, kaj ste prinesli, da si ona zabeleži. Tako bomo malo imeli nekak skupek podatkov celotnega dogajanja.
PS: če ima kdo viška zip vrečkic (tamalih, brez luknjic in barvnih robov), jih z veseljem odkupim!!!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dašabina, 2 majhna ploda res nima smisla nostiti, ker jih ne more probati več ljudi. Raje jih imej zase, boš imela vsaj nekaj od njih
Dagma's Perfection pa le prinesi, boš jih zraven Jerčinih dala.
Še to, v soboto bi te rabili ob vratih ob sprejemu, torej od devete do desete ure. Si lahko tam nekaj pred deveto?
Dobiš seznam prijavljenih, da jih boš obkljukala..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dagma's Perfection pa le prinesi, boš jih zraven Jerčinih dala.
Še to, v soboto bi te rabili ob vratih ob sprejemu, torej od devete do desete ure. Si lahko tam nekaj pred deveto?
Dobiš seznam prijavljenih, da jih boš obkljukala..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
dašabina je napisal/a: |
meni je samo težava, ker npr. Slovenian BLack bosta le 2 zrela - prinesem ali ne? bom pa imela še Dagma's Perfection za razstavo nič, bom pa imela 2 za nenavadne za na mizo pa bo tudi kaj svežega bi pa imela kaj flanc radiča in endivje, če komu hodi višek |
Dašabina, kaj pa če napišeš zraven, da imaš premalo, kot sem napisala jaz za Indigo Rose, pa bo pri meni Muha dodala. Pa bo mogoče dodal kdo, ki tudi nima dovolj za samostojno količino.
Saj jaz sem tudi količinsko bolj na tesnem z nekaterimi sortami.
Obljubim, da bom zvečer napisala seznam predvidenih sort, ki jih prinesem. Glede na število sort kaže kar dobro, le po tem dežju so nekateri začeli pokati. No, za seme bodo že dobri. Pa Ivčk, če bom kaj poduplirala, meni ni treba pisat, da naj ne prinesem, jih boš pač skuhala v svojo šalšo ._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Lahko prinesem od rdečih: RAB ORJAK, RAB SRCE, JERSEY DEVIL, ISTRA, DOMAČ DOLENJSKI
Roza: OMAR'S LEBANESE, MEXICO,
Bele: SUPER SNOW WHITE, WHITE BEAUTY
Rumene: GOLDFISCH
Oranžni: ORANGE OXHEART
Temne: BLACK CHOCOLATE, BLACK ZEBRINO
Bicolor: OLD GERMAN, ANANAS NOIR
Black zebrino naj gre pod vprašaj. Prinesel ga bom, ker sem ga dobil lani pod tem imenom. Zrastlo pa je povsem nekaj drugega.Nazadnje urejal/a tinko 15 Avg 2013 15:54; skupaj popravljeno 1 krat
Roza: OMAR'S LEBANESE, MEXICO,
Bele: SUPER SNOW WHITE, WHITE BEAUTY
Rumene: GOLDFISCH
Oranžni: ORANGE OXHEART
Temne: BLACK CHOCOLATE, BLACK ZEBRINO
Bicolor: OLD GERMAN, ANANAS NOIR
Black zebrino naj gre pod vprašaj. Prinesel ga bom, ker sem ga dobil lani pod tem imenom. Zrastlo pa je povsem nekaj drugega.Nazadnje urejal/a tinko 15 Avg 2013 15:54; skupaj popravljeno 1 krat
Oh, jaz bi pa srčno rada prišla na tole paradajzfešto, pa ne gre
Sem ves čas gledala na vrtu, katere paradajzke bi lahko prinesla na pokušino...
Nekako sem se sprijaznila s tem, da ne bom mogla poskusiti paradižnikov, ki me zanimajo, in dobiti kake semenke od njih.
Morda pa drugo leto.
Sem pa tudi hotela prinesti tisto svinjsko mast, ki sem jo ponujala pod rubriko Podarim, da jo izročim tistim, ki so se javili zanjo.
Irena, mislim, da bo prišla, ostali bi si pa lahko kakega 'poštarja' poiskali, če ne pridejo.
No, in zdaj bi tudi jaz kvečjemu lahko po kakem 'poštarju' poslala zadevo - ampak kar sem spremljala seznam prijavljenih, ni iz mojega konca nikogar prijavljenega.
Če pa bo kdo iz okolice Bleda šel, naj mi pa sporoči, da mu dostavim robo za zainteresirane
V soboto vam želim super fešto, obilo paradajzkov in lepo vreme
Sem ves čas gledala na vrtu, katere paradajzke bi lahko prinesla na pokušino...
Nekako sem se sprijaznila s tem, da ne bom mogla poskusiti paradižnikov, ki me zanimajo, in dobiti kake semenke od njih.
Morda pa drugo leto.
Sem pa tudi hotela prinesti tisto svinjsko mast, ki sem jo ponujala pod rubriko Podarim, da jo izročim tistim, ki so se javili zanjo.
Irena, mislim, da bo prišla, ostali bi si pa lahko kakega 'poštarja' poiskali, če ne pridejo.
No, in zdaj bi tudi jaz kvečjemu lahko po kakem 'poštarju' poslala zadevo - ampak kar sem spremljala seznam prijavljenih, ni iz mojega konca nikogar prijavljenega.
Če pa bo kdo iz okolice Bleda šel, naj mi pa sporoči, da mu dostavim robo za zainteresirane
V soboto vam želim super fešto, obilo paradajzkov in lepo vreme
Irenca, pa pol na zamenjavi rastlin. Se bova že našli.
Jaz imam letos zelo malo paradižnikov. Tako da po pregledu lahko prinesem:
Black Plum
Snow White (Ivčk imam iste vsako leto - ti pa mi vedno popraviš naziv)
Za razstavo:
melancan Poglej
melancan Black Beauty
melancan New Yorker
melancan Okus gobe
melancan beli - seme od Marijav
česen
Lep pozdrav, Irena
Jaz imam letos zelo malo paradižnikov. Tako da po pregledu lahko prinesem:
Black Plum
Snow White (Ivčk imam iste vsako leto - ti pa mi vedno popraviš naziv)
Za razstavo:
melancan Poglej
melancan Black Beauty
melancan New Yorker
melancan Okus gobe
melancan beli - seme od Marijav
česen
Lep pozdrav, Irena