Objavljeno: Pe Maj 22, 2015 2:55 pm
uf, uf, kakšne inšpekcije bi ti k meni poslal
Kriminalistična nima kaj delat, ker nimam prepovedanih substanc, sanitarna tudi ne, ker ne smrdi (tako zelo in tako pogosto ), lahko pa pride kak laboratorij pogledat - pa še kaj opreme naj mi s seboj prinesejo
Nisi preveč časa bluzil s pripravki. Napotek 7-14 dni je okviren. Odvisno od temperature in materiala in mogoče še posode ..... na koncu radi pripišejo: dlje ko fermentira, bolje je. Ne pomeni pa to v nedogled, ker bi se kasneje stvar pokvarila, če ne bi zanjo poskrbeli. Tako da nič strahu .
Končano je, ko se brbotanje ustavi, umiri.
Kisla nota pripravka ostaja, mislim, da je to OK. Pripravek itak redčiš in tudi večina rastlin je raje v rahlo kislem kot v alkalnem (se mi zdi).
Tisto pripravo za stiskanje krompirja sem jaz tudi preizkušala . Je kar zadovoljivo. Pa vseeno nikar ne poskušaj pretrdo stiskat, se mi zdi, da se je meni nekaj zvilo (slaba roba )
Shranjevanje: v začetku imej pokrovčke nekaj časa priprte, če bi bil proces še živ, da ne bi kaj pokalo. Recimo da jih čez 1 mesec zapreš. Jaz jih potem še nekajkrat (ko se spomnim) odprem in opazujem in poslušam reakcije - če fino poči, ko zamašek odprem - je proces še aktivno živ in še malo pustim priprto. Če samo malo pokne ... običajno zaprem nazaj (odvisno koliko časa je minilo od prejšnjega odpiranja). Če nič ne pokne ... zašraufam nazaj, vse je mirno in vse spi
Pripravke lahko hraniš tudi v hiši, na dnu kakšne omarice je vseeno dovolj hladno.
Sedaj bom zapisala prosto po luknjičastem spominu s sigurno nepravimi izrazi, zato me ne za ušesa: dlje ko pripravek stoji - boljši postaja. Ker se molekule/proteini/amino/blabla .... delci pač vse bolj razgrajujejo in s tem postajajo vedno bolj dostopni za absorbcijo.
Uporaba: to še jaz tudi testiram. Ker ni le časovna komponenta pomembna, tudi vsebinska. Kateri dodatek dati rastlini - odvisno od njene faze rasti.
(saj veš kako gre obdelava s hormoni: najprej za gor, potem za stop, potem za cvetenje in plod, pa spet gor, pa stop, pa .... )
Ma ne morem sedaj še to zraven mešat, že tako pišem gigantske poste, da ne vem, kdo bo to bral
Generalno če rečem 2-4 žlice na 4 litre vode na 10 dni (recimo). In ja, lahko daš protigosenična sredstva zraven. Bodo hranila in minerali .... rastlini prav prišli, ko se bo tudi sama borila proti gosenicam . Je mogoče čudno - ampak rastline same nočejo! biti obgrizljane .
Kar pogumno! da bova kmalu obrnila smer vprašanj odlično ti uspeva
Kriminalistična nima kaj delat, ker nimam prepovedanih substanc, sanitarna tudi ne, ker ne smrdi (tako zelo in tako pogosto ), lahko pa pride kak laboratorij pogledat - pa še kaj opreme naj mi s seboj prinesejo
Nisi preveč časa bluzil s pripravki. Napotek 7-14 dni je okviren. Odvisno od temperature in materiala in mogoče še posode ..... na koncu radi pripišejo: dlje ko fermentira, bolje je. Ne pomeni pa to v nedogled, ker bi se kasneje stvar pokvarila, če ne bi zanjo poskrbeli. Tako da nič strahu .
Končano je, ko se brbotanje ustavi, umiri.
Kisla nota pripravka ostaja, mislim, da je to OK. Pripravek itak redčiš in tudi večina rastlin je raje v rahlo kislem kot v alkalnem (se mi zdi).
Tisto pripravo za stiskanje krompirja sem jaz tudi preizkušala . Je kar zadovoljivo. Pa vseeno nikar ne poskušaj pretrdo stiskat, se mi zdi, da se je meni nekaj zvilo (slaba roba )
Shranjevanje: v začetku imej pokrovčke nekaj časa priprte, če bi bil proces še živ, da ne bi kaj pokalo. Recimo da jih čez 1 mesec zapreš. Jaz jih potem še nekajkrat (ko se spomnim) odprem in opazujem in poslušam reakcije - če fino poči, ko zamašek odprem - je proces še aktivno živ in še malo pustim priprto. Če samo malo pokne ... običajno zaprem nazaj (odvisno koliko časa je minilo od prejšnjega odpiranja). Če nič ne pokne ... zašraufam nazaj, vse je mirno in vse spi
Pripravke lahko hraniš tudi v hiši, na dnu kakšne omarice je vseeno dovolj hladno.
Sedaj bom zapisala prosto po luknjičastem spominu s sigurno nepravimi izrazi, zato me ne za ušesa: dlje ko pripravek stoji - boljši postaja. Ker se molekule/proteini/amino/blabla .... delci pač vse bolj razgrajujejo in s tem postajajo vedno bolj dostopni za absorbcijo.
Uporaba: to še jaz tudi testiram. Ker ni le časovna komponenta pomembna, tudi vsebinska. Kateri dodatek dati rastlini - odvisno od njene faze rasti.
(saj veš kako gre obdelava s hormoni: najprej za gor, potem za stop, potem za cvetenje in plod, pa spet gor, pa stop, pa .... )
Ma ne morem sedaj še to zraven mešat, že tako pišem gigantske poste, da ne vem, kdo bo to bral
Generalno če rečem 2-4 žlice na 4 litre vode na 10 dni (recimo). In ja, lahko daš protigosenična sredstva zraven. Bodo hranila in minerali .... rastlini prav prišli, ko se bo tudi sama borila proti gosenicam . Je mogoče čudno - ampak rastline same nočejo! biti obgrizljane .
Kar pogumno! da bova kmalu obrnila smer vprašanj odlično ti uspeva