Delavnica priprave bioaktivatorjev 12.6 Plamenka 14.6 tajana

Odgovori
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Nastela bom kaj lahko naberemo pri meni, Figula pa naj dopise kaj je se tisto, kar je potrebno prinesti.
Pri meni lahko naberemo:
koprive
meliso
meto
zajbelj
origano
borec
kamilice
murve (ce jih ne bodo ptici prej obrali)
maline (ce bodo ze zacele zoret)
rdeci ribez

Za bokasi imam eno vreco otrobov (niso svezi, upam da so se uporabni) in listavko. Tudi kompost je na voljo, in sicer klasicen, obogaten z ogljem in mikorizo.

Verjetno se bo naslo se kaj, pa se sedaj ne spomnem. Posodice pa naj le prinese vsak za sebe. In seveda dobro voljo.

Opis poti bom poslala vsakemu po zs._________________CARPE DIEM
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Mogoče pa bokašija sploh ne rabimo delat ? če ga imamo vsi udeleženci dovolj ?

Imaš kar lepo zbirko rastlin za nabrat. Naj si vsak prinese če bi kaj posebnega imel.
Mogoče bom imela morsko vodo, če se bo hčerka kaj spomnila na mamo.

Gorilnik plinski prineseva, da bomo žgali jajčne lupine, kis bo Aye-Aye prispevala.

Za osvežitev si lahko preberete na 4. strani moje litanije - da se ne ponavljam.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

figula je napisal/a:
Mogoče pa bokašija sploh ne rabimo delat ? če ga imamo vsi udeleženci dovolj ?

Imaš kar lepo zbirko rastlin za nabrat. Naj si vsak prinese če bi kaj posebnega imel.
Mogoče bom imela morsko vodo, če se bo hčerka kaj spomnila na mamo.

Gorilnik plinski prineseva, da bomo žgali jajčne lupine, kis bo Aye-Aye prispevala.

Za osvežitev si lahko preberete na 4. strani moje litanije - da se ne ponavljam.

!!!!! Bokaši NE? !!!!! Shocked

Nikakor, ... nemogoče, ... sploh ne, tudi pod razno, ...

bokaši DA, plis, plis

Če ne drugega, vsaj v grobem, ker bi imel nekaj vprašanj, pa tudi sicer zadeve ne poznam in se mi je kar smejalo nad vsebino delavnice. Smrtni greh bi jo bilo okrniti.
No, vsaj v grobem bi bilo fino, da zadevo obdelamo, .... če ne obremenjujem pretirano gostiteljev, gostujočih in "tršice". Laughing

Skratka, JA BI, VERI MAČ.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Sploh ni problema. Bokasi bomo naredili. Material je pripravljen, posoda za mesanje tudi. Ce ima kdo kaj EM naj prinese, ce ne pa bomo naredili samo z listavko.
Ker je prostora in naravne sence zadosti, ni potrebno da si postavljamo omejitve._________________CARPE DIEM
figula

oprosti, juglans - seveda lahko naredimo bokaši, kot je bilo planirano: enega s tajanino listavko in enega z EM. In bomo gledali razliko. Pa lonček že narejenega ti prinesem, da ti ne bo treba tako dolgo čakati, da bo pripravljen ta iz delavnice.

tajana, jaz imam EM - prinesem.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

hvala, hvala, hvala Very Happy

(bom doma probal nahecati, da se kaj dobrega speče, ... kaj takega, za dušo)
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Mene tele čirule čarule hudo zanimajo, ampak kaj ko se letos pri meni na vseh področjih na polno dogaja. Želim si udeležbe pri Plamenki (tudi pri Tajani, vendar mi do tja letos ne bo uspelo, žal), ampak ker še nisem sigurna kak bo časovno, se zaenkrat pofočkam samo takole in se bom proti koncu naslednjega tedna napisala na seznam. Upam, da bo tako ok.
figula

Seveda OK, Tiana, vsekakor dobrodošla Smile

Da vse, ki znajo in one, ki bi se radi naučili delati fermentiran sok FPJ spomnim kar tukaj:
bezeg nam bo do delavnice verjetno ušel, še se najdejo lepi cvetovi, naberite dehteče kobule in jih fermentirajte - lepše in ne polno odcvetele zase in ostalo za rastline Smile
(recept spodaj na prvi strani: http://forum.gartlc.si/gartlc-about2091-0.html)
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Kak je kaj časovni plan za petek? Jaz bi se vam lahko pridružila šele po 4 uri.
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Ker nisem sam me zanima ostali del organizacije v Črnomlju, kot je

-kdaj se dobimo
-koliko časa bo trajalo
-kako je s hrano? zberemo denar (za golaž?) ali prinesemo kaj spečenega (pecivo) ali za spečt (meso) ali vsak zase (sendvič)
...

ker mi bi se kar vsi trije naslikali pa moram nekako gledati, da bosta tudi preostali 2/3 zadovoljni.
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”