Stran 12 od 15
Objavljeno: Ne Avg 16, 2015 6:09 pm
Napisal/-a pajo
Čisto spregledal. _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Ne Avg 16, 2015 6:35 pm
Napisal/-a metuljc
Ti si pa res nepoboljšljiv, pajo. Kaj pa Borut, ti ni nič povedal?
Pridem kmalu malo na klepet, da te počasi pripravim na jesensko vseslovensko srečanje. Da ne spregledaš še njega.
Objavljeno: Ne Avg 16, 2015 7:27 pm
Napisal/-a Jasminka
A se bo dalo dobiti kakšno seme od tega Tinkovega orjaka? Kako se pa imenuje?
Objavljeno: Ne Avg 16, 2015 9:38 pm
Napisal/-a tinko
Da se še jaz malo oglasim. Prireditev je povsem uspela. Po moje tudi lahko ostane v taki obliki. Glede tekmovanja za najtežji paradižnik pa tole: vsako leto je razdeljeno veliko semen od dolenjskega domačega. Le malo se je potrebno potruditi s pravilno vzgojo in konkurenca je lahko veliko večja. Jasno pa je, da pelati ne bo nikoli imel 1500gr.
Pa še ena zanimivost: danes sem prejel mail s fotografijo paradižnika na tehtnici. Paradižnik je dozorel letos v Novem mestu, tehtnica pa kaže 1612gr.
Objavljeno: Ne Avg 16, 2015 10:32 pm
Napisal/-a orhy
No, tudi jaz sem končno doma. Žal povsod človek ne more biti.
Čestitke vsem, ki ste kakorkoli prispevali, da je srečanje tako lepo uspelo - še posebej pa seveda tinku in MarijaV. _________________
Objavljeno: Ne Avg 16, 2015 11:08 pm
Napisal/-a muha
Jasminka je napisal/a: |
A se bo dalo dobiti kakšno seme od tega Tinkovega orjaka? Kako se pa imenuje? |
Domač Dolenjski
Objavljeno: Po Avg 17, 2015 10:07 am
Napisal/-a JERCA
Tudi meni Paradajzfešta ustreza takšna, kot je. Vsako leto je razstavljeno še nekaj drugih plodovk (Imeli smo že melancane, tomatilote, letos čilije in liči paradižnik) To lahko ostane. Ena klopca za ostale neobičajne plodovke zadošča. Morda drugo leto dodamo še nekaj paprik ali pa še nekaj novih sort čilijev.
Letos je bilo prvič tako lepo umirjeno, nobenega norenja, euforije, saj smo bili v večini že stari mački, ki ne omedlevamo več, ko vidimo bel paradižnik. In prav lepo je bilo videti nekaj novih, ki so se jim učki vrteli ob vseh mogočih barvah.
Hvala vsem, ki ste prispevali za skupno mizo, recepti sledijo. Glede na število os, je res čudež, da nismo imeli nobenega pika. So bile preveč zagrete za salamo.
Prosim, če si priponke shranite za drugo leto. Tako mi boste samo sporočili ali jih še imate ali nimate. Saj niso bogvekaj, samo nekaj časa za izdelavo ti pa tudi poberejo.
Se vidimo na jesenskem srečanju.
Objavljeno: Po Avg 17, 2015 10:38 am
Napisal/-a Irena
Uf kako lepo. Vsem razstavljalcem in organizatorkam čestitam. Ker se nisem mogla udeležit dogodka, komaj čakam slikice.
Vse pohvale vsem.
Irena
Objavljeno: Po Avg 17, 2015 11:15 am
Napisal/-a Aye-Aye
Bilo je kratko a sladko. Ne vem kar naenkrat ste se vsi razbežali. Sploh nisem uspela z vsemi poklepetat. Pa tudi ne probat vseh dobrot, tudi paradižnikov ne vseh, jih je bilo preveč.
Nekako pa so mi padli v oči, pravzaprav na jezik. Med oranžnimi Amana orange; bel casey's pure yellow; rdečih je bilo več, težko odločim (dupelčan, mexico, moya, king?...); črni black pear, amazon chocolate, black cherry...; modri blue chocolate, blue beauty, belle coeur (moj) ; pisani muddy mamba, old german, hillbilly...; zeleni green bombs, green doctor frosted, balkončkarji gold nuget; dwarfi spleeping lady; rumeni se pa ne spomnim, falila sem chang li, škoda. Mogoče sem še kakšnega okusnega falila. Bi pa bil bilo nadvse zaželjeno, da še ostali napišete vaše okusneže.
Se strinjam z Ivčk, res je bolje da se ukvarjamo samo s paradižniki, naj ostane kot je, že s temi je preveč dela, okušanja. Me zanima ali je kdo probal čisto vse?