Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

Odgovori
Ales83

Odgovor Napisal/-a Ales83 »

Optimist je napisal/a:
Imaš gosenice?

Vsak dan jih naberem vsaj 3-5 komadov Sad , ne predstavljam si da se bi to ponavljalo vse do pozne jeseni.
Mislim da ptičev je okrog dosti, ker jih krmimo z ptičjo hrano, a zgleda da so postali izbirčni in jih gosenice ne zanimajo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ales83, mnoge gosenice imajo strupene dlačice, ki preprečujejo, da bi jih pojedle ptice. In, konec koncev, gosenice se preobrazijo v metulje, tudi ti morajo živeti, saj so del narave, ne?
Ales83

metuljc je napisal/a:
Ales83, mnoge gosenice imajo strupene dlačice, ki preprečujejo, da bi jih pojedle ptice. In, konec koncev, gosenice se preobrazijo v metulje, tudi ti morajo živeti, saj so del narave, ne?

Se popolnoma strinjam. Je pa tudi res, da sem jih nabral že preko 50 sigurno, in kljub temu da imam 37 grmov, mislim da kaj dosti od listov nebi ostalo. Že tako je vsaj 5% posameznega grma požrtega od njih.
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

Se strinjam. Gosenice bo potrebno 22. junija nenapovedano napasti z vsemi silami. Operacija Barbarossa II.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Dve gnezdilnici sinic te rešijo te nadloge.Lepinox plus bi morda deloval?
Borovnice (gozdne in ameriške) v glavnem objeda mali zimski podic in
še nekaj nežnih zelenih gosenic.Je pa problem redko tako resen,da je potrebno škropiti.Vsi insekticidi so strupeni tudi za čebele.Res pa je,
da Lepinox deluje samo želodčno,torej po zavžitju._________________Narava vse povrne!
Ales83

Poskropil sem z Lepinox plusom, bom videl če bo kaj pomagalo. Poleg tega sem po zemlji borovnic položil vejice brinja, saj so mački konstantno opravljali potrebo.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
Imam vprašanje. Danes sva stiskala smrekove vršičke in me zanima, če te zelo izstisnjene vršičke lahko sveže potrosim borovnicam ali bi posušila.

lp in hvala za odgovor_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Stisnjene vršičke lahko mirno uporabiš kot zastirko!_________________Narava vse povrne!
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala Ferdo za odgovor. Bom jutri potrosila borovnicam. Hvala
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
bbizvv

Odgovor Napisal/-a bbizvv »

Danes sem na mojih borovnicah opazil nekakšne pike. Ali bi mi morda kdo znal povedati kaj so te pike in s čim naj jih tretiram? HVALAAA!!!

Odgovori