Stran 12 od 98
Objavljeno: So Jan 09, 2016 1:21 pm
Napisal/-a matjazb
Zanimiva metoda za kaljenje. Morda komu pride prav. https://goo.gl/pOjgO9
lp matjaz
Objavljeno: So Jan 09, 2016 1:28 pm
Napisal/-a Bicikel
V osnovi nič novega. Smo obdelali že enkrat davno pri paradižnikih. Vseeno hvala, ne bo škodilo novincem
PS. Tema takrat je bila "Kalilne vrečke"
Objavljeno: So Jan 09, 2016 6:38 pm
Napisal/-a žižola
Brskam po Googlu in najdem tako različne informacije o scovillih.
Nihanja od 3000 do 30000.
Kateri čiliji bi bili ZARES nekje okrog 50.000-90.000 Shu približno.
Imam tudi Carolina reaperja. Kaj storite z njim? Ali je okolju nevaren
Ptički, maček? Res me zanima._________________LP Žižola
Objavljeno: So Jan 09, 2016 7:49 pm
Napisal/-a pajo
V tem rangu če se ne motim je Etiopian Brown Bepper ali pa Cayenne. Jih je pa ogromno malo morje. Carolina pa kar ti paše. Posušiš,omake ,posip, poješ... Mislim , da se ga živali ne bodo lotile._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: So Jan 09, 2016 8:08 pm
Napisal/-a žižola
Hvala Pajo,
Glede Carol.reap., če mi želiš odgovorit, me res zanima, koliko (mm2) , se ga da pojesti svežega. Tako za zajtrk._________________LP Žižola
Objavljeno: So Jan 09, 2016 9:38 pm
Napisal/-a Zelenc
Zakaj bi se mučil s svežim brutalnim čilijem, če pa lahko uživaš v drugih, bolj prijetnih sortah?
Carolina ipd so po mojem mnenju primerni le za omake ali mletje, vsakršna drugačna konzumacija pa je mučenje samega sebe. Če že hočeš napenjati mišice, bo za zajtrk po mojem mnenju popolnoma dovolj kak frišen Habanero.
Sicer pa dokler s svojim početjem ne moreš vplivati na druge, lahko počneš kar želiš...
Objavljeno: So Jan 09, 2016 11:43 pm
Napisal/-a julijak
Spiridon je napisal/a: |
Katere šotne tablete pa uporabljate? Lani sem sejal v Windhagerjeve "Torfquelltabs", a so se mi izkatale za kriminalne. Vzniklost je bila manj kot 50% |
Neke s kokosovimi vlakni, ampak samo za prvo rundo (za 10 semen). Meni tudi slabo uspevajo v njih, zato nima smisla, da mečem dragocena semena stran. Zemlja se veliko bolj obnese, tudi če je bolj zamudno s pripravo lončkov.
Objavljeno: Ne Jan 10, 2016 8:59 am
Napisal/-a pajo
žižola je napisal/a: |
Hvala Pajo, Glede Carol.reap., če mi želiš odgovorit, me res zanima, koliko (mm2) , se ga da pojesti svežega. Tako za zajtrk. |
Zelenc ti je dobro zapisal. Poznam pa osebe , ki Caroline jedo kot grozdje. Verjemi na besedo!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Ne Jan 10, 2016 12:15 pm
Napisal/-a žižola
Hvala Zelenc in Pajo, k zadevi bom pristopila kar se da previdno. Je pa zelo lep, kot bi sam sebe že razžrl._________________LP Žižola
Objavljeno: Po Jan 11, 2016 10:51 am
Napisal/-a goIdhorn
@mfranc
Sem čez vikend izmeril temperaturo:
Zjutraj je 26 stopinj. Zakurim po navadi okrog 14-15 ure, takrat je minimalna temperatura 25 stopinj. Med kurjenjem prileze do 29+ stopinj.