Stran 12 od 17

Objavljeno: Pe Nov 04, 2016 7:28 pm
Napisal/-a figula
Poper, brinove jagode, semena ... vse to je treba prej streti. Če imaš terilnik, ali pa kar v vrečko ali čisto cunjo in s kladivom Wink

Lovor moraš tudi zelo na drobno zmleti, ker je trd. Prav tako smrekove/borove iglice. Mene čaka limonska trava in mirta - najprej bom čimbolj na drobno zrezala, potem pa če bo še mikser kaj razrezal. Sicer para ne bo mogla prodreti skozi trdo površino in bo slab izkoristek.

V moji knjigi piše, da se vonj razvija nekaj mesecev, zato še malo čakam, predno se lotim parfuma.

Objavljeno: Pe Nov 04, 2016 8:40 pm
Napisal/-a Nadina

Objavljeno: Pe Nov 04, 2016 8:46 pm
Napisal/-a Nadina
Tudi jaz sem brala da se parfum oz. mešanica, ki si jo narediš, dela par tednov, celo mesecev - šele tedaj je vonj tisti pravi.
Menda so pomembne kapljice - 1 več in vonj je popolnoma drugačen!?_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/

Objavljeno: Pe Nov 04, 2016 8:55 pm
Napisal/-a figula
Imam knjigo: The essential oil makers handbook, Bettina Malle&Helge Schmickl.

A misliš, da bodo naše kaplice tudi tako močne in koncentrirane, da bi že ena spremenila vonj Wink

Objavljeno: So Nov 05, 2016 11:28 am
Napisal/-a Nadina
figula je napisal/a:
Imam knjigo: The essential oil makers handbook, Bettina Malle&Helge Schmickl.

A misliš, da bodo naše kaplice tudi tako močne in koncentrirane, da bi že ena spremenila vonj Wink


Oh, seveda!!!
Žajbelj sem si kapnila na roko, sem bila čisto blažena, he he

No, če ne poskusimo, ne bomo vedeli...._________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/

Objavljeno: So Nov 05, 2016 11:29 am
Napisal/-a Nadina
No, danes je deževen dan, pravkar sem napolnila Alembik z meliso, pa da vidimo kaj bo ratalo._________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/

Objavljeno: Ne Nov 13, 2016 12:52 am
Napisal/-a figula
Limonska trava je lepo uspela. Hči mi je posodila en močen blender, ki jo je precej na drobno zmlel. Več sem je imela suhe, nekaj listov sem dodala svežih. Materiala ni bilo dovolj za poln vrat destilatorja, pa je vseeno močna in nekaj malega EO plava po vrhu. Sem z mezincem obrisala vrh stekleničke in okusila, me ustnice kar pečejo Confused
Je moja prva rastlina, katere hidrolat je pritekel moten.

Objavljeno: Ne Nov 13, 2016 10:06 am
Napisal/-a metuljc
figula je napisal/a:
Limonska trava je lepo uspela.
Je moja prva rastlina, katere hidrolat je pritekel moten.


Pa si druge tudi zmlela (v takem) blenderju?

Objavljeno: Ne Nov 13, 2016 10:48 am
Napisal/-a figula
Ne metuljc, nisem. Limonska trava je trda kot hu*ič in zato potrebuje močneje rezanje. Navadni mikserji ji niso kos. Sicer pa ja - vso rastlinje vedno zmeljem.

Edino kar je bilo drugače v postopku - sem uporabila vodo iz pipe, ki je 24 ur stala, da je izhlapel klor (imamo zelo slabo vodo). Do sedaj sem vedno imela destilirano. Da bi bil to vzrok?

Objavljeno: Ne Nov 13, 2016 10:55 am
Napisal/-a metuljc
Morda, lahko bi bilo oboje. Vedela boš, ko boš preverila oboje, na pamet ni mogoče nič reči. Tako je moje mnenje. Morda bo katera od tistih, ki destilira, bolje vedela.