Paradižnik 2020

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Novinka je napisal/a:
Moji paradižniki hočejo ven iz lončkov! ... Verjetno sem glavnino prezgodaj sejala... Očitno bom morala setev za tak način vzgoje v bodoče zakasniti za dva tedna.
Ja, če bo pomlad tako pre-topla, kot je bila letos. Tega pa vnaprej pravzaprav nikoli ne moremo vedeti, tako da Rolling Eyes Question Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Letos se je meni enako zgodilo kot lani - prav nobena determinantna sorta mi v zimskem sejanju ni kalila. Ima še kdo podobne izkušnje?_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Meni od paradižnikov v zimskem sejanju še nikoli ni nič vzklilo. Druga pesem so samosevci iz komposta, a ti so brez izjeme vsi češnjevci.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Če bo kdo imel za posvojiti kako sadiko paradižnika ... lahko tudi menjava za kaj drugega._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Niti pri meni, Žlehtnoba. Tudi sicer se mi letos ni kaj dosti obneslo. Verjetno sem bila v tistih toplih dneh premalo pozorna na sušo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Hvala za informacije, je pa to že navezava na drugo vprašanje v drugi temi (vzgoja sadik/zimsko sejanje), da ne bom tu preveč skrenil s teme._________________go with your instinct to live as you want
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz sem letos prvič probala zimsko setev - v pokrite platoje in vse skupaj v toplo gredo. In zdaj vidim, da mi je vzklilo samo nekaj sort. Sejala sem 13. marca. Je možno, da sorte tako različno dolgo klijejo? Rolling Eyes Je še upanje tudi za druge sorte, da bodo vzklile?

Seme je očitno dobro, ker sem en mesec kasneje za vsak slučaj od vsake sorte posejala nekaj še notri pod lučko. In vse sorte veselo in precej enakomerno rastejo Smile_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, sem napisala že v temi "zimsko sejanje" moje izkušnje. Zimsko sem sejala 14 sort. Ene so kalile prej, ene dosti kasneje, dve pa do zdaj ne kažeta življenja. Ena (Zagatka) gotovo ne bo, ker tudi tista sejana na toplo ni kalila (sem morala nekaj zašuštrat pri pripravi semena). Ko pregledam sadike in uredim zapiske, poročam._________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Logično se vznikanje slabše kaljivega semena (pogojeno tudi s starostjo) na hladnem še dodatno raztegne v večkratnike. Vmes lahko seme tudi segnije.
Torej je za počakati in/ali dati na bolj toplo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, bom še malo počakala in upala Wink

Bicikel, seme je vse lansko, iz iste serije - notri in zunaj (kot zimska setev). In notri so vse sorte vzklile, zunaj pa (do zdaj) samo nekatere Rolling Eyes . Bolj na toplo (na več sonca) jih ne morem dat, ga je, kolikor ga je ... Edino, če jih do vznika prestavim v hišo. Samo potem se bojim, da tiste, ki so že male rastlinice, ne bodo srečne, ko jih dam ponovno ven._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori