Stran 12 od 16

Objavljeno: To Jun 23, 2020 10:24 am
Napisal/-a Plamenka
V vseh letih, kar gojim čilije, še nisem opazila, da bi habaneri potrebovali kaj posebnega za gojenje. Dozorijo podobno, kot ostali čiliji. Večji problem so rocoti. Ti dozorijo pozno in če jih sejemo prepozno, je vprašanje, če bodo zunaj sploh dozoreli.

Objavljeno: To Jun 23, 2020 11:39 am
Napisal/-a pajo
mravlja je napisal/a:
pajo je napisal/a:
...
Ne bom ostal pri tem datumu naredil na račun Corone neko napako, ki je ne bom več ponovil in če bo vreme pravo ni panike za v bodoče.

Pajo, gojiš Habanere kako drugače, kot ostale?
Me ima, da bi jih spet...

Nič posebej tako kot vse ostale. Ne opažam, da bi bili kaj posebnega._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: To Jun 23, 2020 5:17 pm
Napisal/-a mravlja
Razmišljam podobno kot laksikon... - hja, Ljubljana ima 15-20 klimatskih dni prednosti pred Loko, pa če verjamete ali ne - pred Celjem pa, kot kaže, verjetno tudi.

Objavljeno: Pe Jun 26, 2020 10:53 pm
Napisal/-a Plamenka
Včeraj sem napisala v napačen forum, zato citiram sem:
Plamenka je napisal/a:
Zanimivo, kaj je nastalo namesto Makedonsega resastega čilija. heheh Črn makedonski resasti. Very Happy Na sliki se slabo vidi, a 'rese' ima take kot rdeči makedonski. Plodovi so enako dolgi, kot pri rdečem. Zgleda, da se je kljub zaščiti s kopreno skrižal z enim temnim. Ostali dve sadiki makedonca sta videti normalni.



Danes sem naredila boljšo fotografijo tega 'črnega makedonca':


Za primerjavo je tu še navaden rdeč makedonski:


Objavljeno: Pe Jun 26, 2020 11:16 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Zakon !

Shrani semena. Razz

Objavljeno: Pe Jun 26, 2020 11:48 pm
Napisal/-a Plamenka
Sem včeraj nataknila 3 vrečke na popke. Upam, da bo uspelo, a vprašanje, kaj bo naslednje leto prišlo ven.

Objavljeno: Sr Jul 29, 2020 3:06 pm
Napisal/-a lpmami
Sem in tja s Habanero chocolate odpade kakšen plodič, 2-3 cm. Zanimivo, da je kakšen nedolžen kot paprika, kakšen že nakazuje, da bo hud, eden je bil pa za moje brbončice skoraj preveč. No, tista dva grižljajčka sem zmogla (da kaj preč ne pride, smo le na Gorenjskem Wink )._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Ne Avg 02, 2020 9:38 pm
Napisal/-a Plamenka
Takole se barva v rdeče moj črni čili, ki bi moral biti Makedonski resasti. Upam, da mi uspe dobiti semena, sicer bom morala celo rastlino prezimiti.









Za primerjavo pa še pravi Makedonski resasti, ki ima več resic, kot črni.

Objavljeno: To Avg 18, 2020 11:28 pm
Napisal/-a lpmami
Moji H. chocolate lepo zorijo.



Izoliran je samo en plod, drugi popek ni bil oprašen in je odpadel.
Semena so bela - a je vseeno zrel, če je sicer čokoladno rjav?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Sr Avg 19, 2020 12:02 am
Napisal/-a Plamenka
Črna semena imajo samo rocoti, ostali čiliji imajo bela. Vendar je dobro, da je plod, iz katerega vzameš seme, prezrel, se pravi, da se že malo guba. Potrgane plodove za seme ponavadi pustim še kak teden zoreti na pultu, potem pa poberem semena.