Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2021

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ja, viš, AB, to so pa socialne razlike - celo med paradižniki so kaste Wink .

Moji so približno takšni kot tvoj revček v loncu, samo da niso rezervni Evil or Very Mad .

In dokler ne dobijo normalno, zeleno barvo, jih sploh ne priznam za svoje Cool ._________________mfranc
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tudi pri nas gre v plastenjaku dobro, na prostem pa letos paradajzkov ne bomo imeli.

živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

IMG_0717 (1).JPG

moj 42 days_________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Juhu, Živa, kmalu se boste mastili. Pri nas 42 dni zdaj zorijo kot za stavo. Če bi potrgala vse naenkrat, bi se jih nabralo za skledo solate. Tudi do okusa so že prišli.

Na vrtu cvetijo: Tasmanian chocolate in moje Zebrice_________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

ja, še manjka barve. Je na balkonu, pri nas pa hladno Sad_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moji so bili do pred par dnevi vsi v plastenjaku, zato se po velikosti in pripravljenosti na cvetenje ne razlikujejo. Koli še pridejo.

Tukaj jim delajo gnečo še čajote in paprike, ki bodo šle na prosto v naslednjih dneh.

Tile bodo sčasoma dobili streho, pred vetrom sem jih vsaj delno zavarovala s kopreno. Plastenjaka tu ne morem narediti, prvotna obleka je propadla, konstrukcija je izven standardnih mer, profili taki, da se nanje ne da nič pripeti, še za streho je bila potrebna improvizacija. Sem pa moža nahecala, da je vse skupaj dvignil za dober meter, da imam spodaj lahko tudi višje rastoče paradižnike.

Še izseček SGT Peppers:

Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Muha, veseli me, da nas je več takih, ki še nimamo vse posajeno. Vsako leto sem pri "ta zadnjih", letos v penzijonu sem pa še počasnejši. Sajenje sploh lastnih sadik se mi zdi tako posebno delo, ki ga je v sodelovanju z ogreto zemljo užitek opravljati.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tako, kmalu bomo imeli "pojedino" - Whippersnapper

Vse druge veje in vse druge sadike so šele v fazi cvetenja. Le kaj je bilo ravno tejle vejici tako ugodnega, da je pohitela? Surprised
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bravo!
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Kako je pa to lepo pogledat... čestitke

Lepo bodimo, Mil
Odgovori