Stran 12 od 17
Objavljeno: Sr Sep 26, 2018 4:32 pm
Napisal/-a MARIJAV
Tale naša kutin je letos tako noro polna, da smo že pred mesecem dni morali spodnje veje vse obrati, ker so se pripognile do tal. Če bodo dozorele, jih nekaj prinesem na srečanje.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Sr Sep 26, 2018 4:52 pm
Napisal/-a figula
MARIJAV - samo kot zanimivost - ko si nam jeseni 2015 tudi takole na srečanje prinesla kutine, sem posejala nekaj semen in sedaj imam eno fletkano hčerko tvoje kutine
Jo drugo leto poslikam, letos bo prvo zimo preživela zunaj.
Objavljeno: Sr Sep 26, 2018 5:16 pm
Napisal/-a MARIJAV
Fila, a res? Naj ti lepo raste!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Sr Sep 26, 2018 5:33 pm
Napisal/-a kate
Oooo, a to se da? Bom tudi sama poizkusila.
Objavljeno: Sr Sep 26, 2018 5:43 pm
Napisal/-a figula
MARIJAV, hvala.
kate, posej v lonček/banjico in jo imej zunaj na hladnem.
Objavljeno: Če Okt 25, 2018 8:49 pm
Napisal/-a crtj
TwityPity je napisal/a: |
Hej, te rezine so se pojedle sveže. Na sušenje pa še nisem pomislil, dobra ideja! Poročaj Do sušenja bo pri meni še malce trajalo, saj so se komaj začele rahlo barvati v rumeno. |
Imam vtis, da je zadeva pravzaprav zeloooo pozna. Ker vse doslej pobrane, četudi užitne, so bile nekoliko na silo pobrane (da bi sploh kakšno količino imeli), zelo malo jih je z veseljem ostalo v roki. V naslednjem tednu jih bo še lepa količina za pobiranje, pa je že skoraj november.
Splošno sem zadovoljen, čeprav sem pričakoval bolj intenzivno aromo. Glede na to, da je bila cela druga polovica leta zelo suha, je verjetno toliko, kot se je letos razvilo, kar maksimum.
Limonasta komponenta je prijetna. Dobro za narezati v jogurt ali dodati v čežano. Nisem pa še vedno poskusil kot samostojen kuhan pripravek ali sušeno. Obljubim, da se bom poboljšal.
Vmes sem pomotoma načel surovo eno Vranjsko. To ni bila dobra ideja.
Objavljeno: Če Okt 25, 2018 11:13 pm
Napisal/-a lpmami
Črt, kako si pa potem odkosmatil usta, he-he?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Pe Okt 26, 2018 12:12 am
Napisal/-a crtj
Z jogurtom, tega uporabljam kot univerzalno protiutež za vsakršne čudne okuse in pojave.
Objavljeno: Pe Okt 26, 2018 3:51 pm
Napisal/-a lpmami
Praktična rešitev - hvala!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Pe Okt 26, 2018 8:22 pm
Napisal/-a metuljc
Danes sem narezala toliko kutin, da bo za en pladenj sušilca, bolj iz firbca. No, pa sem poskusila rezino, dve. In, moram reči, da so kar dobre, kisle, sočne, krhke. Zanimivo, nisem si mislila, da so tako dobrega okusa surove. Bom razmislila o naribanih, pomešanih s sladkorjem, morda bo tako nastal sirup zanimiv.