Gobarjenje 2022

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Neeee, direktno v vrečko, hrustljave in dišeče Very Happy_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ne mi zamerit...

Berem naslov "Letos jurčki, težki čez kilogram, niso izjema, nabira se jih kot rožice" in se spomnim, da se gobe izredno odzivajo na povišano radiacijo - ko je bil aktualen Černobil, je bila gobarska nirvana.

Glede na to, da se vzhodno od nas dogaja vse sorte, ne bi bilo ogromno presečenje, če tudi dejansko je povišana. Zdaj kaj to pomeni v cifrah in kdaj postane problem za človeka - tega pa ne vem.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sem tudi sama pomislila na to. Tule https://www.gov.si/teme/mreza-zgodnjega-obvescanja-mzo/ ni kakih opozoril. In tule https://www.radioaktivnost.si/rvo_public/RVO/Map je videti vse ok.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Gobice lepo rastejo. Še vedno se najdejo mladi gobani ...

Pa tudi kak takšen mega-jurček se najde ( ta je seveda ostal v gozdu, čeprav je bil še zdrav ) :

Nabral sem še nekaj sirovk, golobic in cigančkov.

Pa še malo kostanja, ker je bil res izjemno lep !

-------
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

AB, ali si tistega manjšega desno slučajno "povozil" s košaro? Rolling Eyes_________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

To samo tako izgleda. Ni mu bilo hudega. Tudi on je ostal tam ( "skrit" pod palico ).
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Včeraj sem opazil prvi šopek Severnjaških mraznic, danes pa jih je bilo na drugem rastišču res ogromno. Za večjo gužvo so poskrbele še čebulaste mraznice. Ob obilju tudi ostalih sort so bili največji "važiči" Borovi gobani. Enega od njih sem zaznal le po dvignjeni zemlji in listju. Malo sem mu olajšal delo in zaželel kariero kapitalca.

Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Tudi po dolini rastejo.

Vesel kot mlad radio.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Cigančki, odlične gobice Very Happy . Super za na pico namesto kupljenih šampinjonov, za rižote, z jajci, za vlaganje ... Prezrte, pa takoooo dobre Laughing . No ja, jih pa zame več ostane, ker jih redko kdo nabira Wink

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tele bi mi moral nekdo pokazati v živo na rastišču. Drugače si jih ne bi upala nabrati. Embarassed
Odgovori