Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Shisandra - Schisandra

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Naša letos sabotira. Spomladi je po brstih sodeč cela oživela, sedaj pa je ozelenela samo tretjina, približno. Na ostalem delu se brsti sušijo .... Rolling Eyes ._________________mfranc
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Mraz... ?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pojma nimam. Ugibam , mraz, bolezen, visoka talna voda ..... nevem
Lahko kaj od tega, plus en "moment" ki ga skoraj nobena rastlina ne mara. Razvod poganjkov poteka vodoravno, sčasoma taki poganjki opešajo.

Danes sem nazaj na žico pritrdil odcep od vertikale, ki gre na levo, na sončno stran hiše. Nikoli šisandri v to smer ni pasalo, in je bil odcep predviden za ukinitev. Sedaj sem ga rehabilitiral, ker lepo kaže.
Je pa ta poganjek celo lansko sezono ležal z žico vred na tleh; pomeni da je s višine dveh metrov spustil nazaj na tla. In mu je bilo čisto všeč. Tako da je komplet zgornjih variant samo ugibanje._________________mfranc
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Pozdravljeni
Že 4 leta imam posajeno šisandro, a praktično nič ne zraste. Spomladi bujno odžene, potem pa listi postanejo svetlo zeleni in rast se ustavi. Sem prebral, da ne mara diretnega sonca in sem jo pred 2 leti zato zasenčil, a ni zato nič bolje. Kaj menite, da naj naredim?_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes sem obrala šisandri vse grozdke. Nekaj jagod se je že mehčalo, nekaj onih v senci je bilo bolj tako-tako. Obrezovanje lani se je splačalo, nabrala sem slabe 3 litre. Se že sušijo v sušilniku.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Imel dva grma, bujna rast gor pa nič, eden že odstranjen, drugi še čaka.
Odgovori