Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Koruza - Zea mays

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Eno samo zdravje je v njej, veš, muha.
Da ti dokažem, kako si ti s/za/pred (izberi ustrezno) časom: Tako rekoč hrana bogov, da veš, je to.
No, nekateri v kapsulah, ti pa kar natur, bravo zate! Embarassed
(mal heca mora biti, pri nas že 2 dni ni dežćevalo, to bo razlog za veselje)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ojej, potem sem je pa premalo posadila Crying or Very sad Wink Laughing Laughing . Vprašanje je sedaj le, kako jo pojesti: surovo, kuhano ali pečeno? Sem jo mislila speči, pa so jo včeraj naši pričeli zobat kar surovo in jim je bila všeč Surprised . Še vsaj 10 storžev bo, kaj najbolj priporočate?

Drugače je pa to ena luštna koruzica, obvladljive velikosti, lepa na pogled. Naslednje leto jo bom nasadila med solato. Da se dobro razumeta vem že iz prakse, saj smo doma solato za poleti vedno sejali med koruzo.

Še to sem našla na internetu: da je oprašitev koruze v suhih in slabih poletjih dosti slabša. Zna biti, ker so letos vsi storži na otip lepo polni.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Se priporočam za eno pest semen za sajenje prihodnje leto, muha (ko sem ti že izdala skrivnost Inkovskih bogov).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Bo, bo. Dva storža bom pustila čisto dozoreti. Čeprav sta mala, bo kar nekaj semena.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letošnji velikanki (seme A-A, sorta MORADO) očitno ustreza zavetna lega in zaradi polsence pri tleh bolj vlažna zemlja. Letos, za razliko izpred let, dovolj zgodaj nastavlja storže, da bo upam tudi kaj pridelka:

Višina: okrog 4 metre, tekmuje s sosedovo živo mejo iz smrek.
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Muha, tudi za mene prišparaj kakšno seme rdeče in velikanke. Razz
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Zabeleženo
JR Design

Odgovor Napisal/-a JR Design »

Tudi jaz sem dobil koruzo Morado od AA. Rast je res velika, dobre tri metre ima. Me pa skrbi,ker so moški cvetovi odcveteli prej preden je nastavila ženske cvetove. Ne vem kako bo z oploditvijo. Muha, je bilo tako tudi pri tebi?_________________Narava je vsemogočna!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Cvetovi ("križi" po domače) so se pojavili kakih 14 dni prej kot prvi storži. Kot vidiš že vse cvetijo, storže pa nastavlja komaj tretjina. Ko sem podobno koruzo imela 2 leti nazaj, je navidez že vsa odcvetela, preden se je pojavil prvi storž, pa je vseeno imel nekaj zrn. Zato me zelo zanima, kako bo letos s storži zamudniki.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Eni od najvišjih je pred tedni veter odlomil zgornjo tretjino. Pustila sem jo, češ bo za oporo fižolu, če ne drugega. Danes grem pogledat in ... iz zadnjega kolena raste storž Very Happy Very Happy . Domnevam - upam, da bo nekaj posebnega, saj bo šla vsa hrana samo vanj.
Odgovori