Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Optimist je napisal/a:
Jaz pa bramorje preganjam med paradajzi! 3 mi je že položu! Še kaj drugega učinkuje kot "sladice" iz kmetiske zadruge?

Meni he v rastlinjaku enega nesel, včeraj pa smo še srnjaka z vrta preganjali, si je frajer prišel postreči!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

mfranc je napisal/a:
Sicer pa, sem pozabil omeniti, na teh bogih paradajzkih so tudi pršice Cool , pa se jih do predvčerajšnim ni dalo tretirati, oziroma jih še nisem. Verjetno dobijo danes eno porcijo Neem Tonika.

No, šele danes sem škropil z Neem tonikom vse plodovke, pa še nekaj ušivih rastlin.

Bi pa dodal še kak podatek. Uradna koncentracija je 1,5 do 2,0 %, vendar strokovnjaki priporočajo manjšo koncentracijo (manjša poraba Razz ), samo 1,0 %. Ne izgubi kvaliteto kot repelent, na pršice tudi dobro učinkuje; mogoče malo manj na uši. In se prepreči ev. ožig rastlin, do katerega baje lahko pride.

Tudi rok trajanja, uradno 18 mesecev od proizvodnje, je ob pravilni hrambi bistveno daljši. Meni je rok že potekel, uporabljal pa ga bom še celo sezono, oziroma dokler ga pač ne porabim Rolling Eyes .

LP_________________mfranc
dmdm

Odgovor Napisal/-a dmdm »

no jaz se še ne morem prav pohvalit, ja pa tale

aperoF2 01 by dejanmesaric, on Flickr

najbolj priden

LPD
Nazadnje urejal/a dmdm 16 Jun 2013 20:30; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Dmdm, lepo. Katera sorta je to?

MFranc, ali listi paradižnika dobijo pike/lise, če jih škropiš z Neem tonikom? Ko so bili še manjši, so moji dobili pike, tisti, ki sem ga včeraj škropila, ker sem opazila gor en primerek rastlinjakovega ščitkarja Twisted Evil , ki jih letos preganjam, pa ni.
dmdm

Odgovor Napisal/-a dmdm »

semena od "Bicikl" sorta Apero F2

LPD
mfranc

Plamenka, težko bi potrdil ali zanikal, ker nimam tozadevnih izkušenj. Sam že skozi uporabljam polovično dozo, brez kakšnih posledic Rolling Eyes .
Razen prvič, ko sem na augenmas Cool nekaj poškropil s skoraj dvojno koncentracijo Rolling Eyes , se pa ne spomnim posledic, vem samo da so rastline (čili morda) preživele.
Mogoče kot pripomba, tonik je res potrebno zelo močno pretresti, premešati, da se razpustijo kapljice olja.

So pa na splošno rastline sedajle zopet "boge", iz ene skrajnosti v drugo. Nepripravljene na to temperaturo ...

Sam se včeraj hotel toniku dodati Basfoliar, tudi odlično gnojilo in "neregistrirano zdravilo" Rolling Eyes ; sta kompatibilna, vendar ga nisem upal uporabiti zaradi teh visokih temperatur.

bobolino

Franc, kje kupuješ od Metroba?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Končno vreme, ki prežene polže.
Zato sem letos prvič, sadil paradižnike tri krat._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
mfranc

V Kaliji imajo več ali manj vse; direktno od njih še nisem kupoval.

bobolino

Grem pogledat danes, ker so nekatere rastlibe navkljub veliko sonca ostale blede._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori