Voda

Odgovori
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Voda prekrasno od prve do zadnje .Samo tiste plave rožice,ki imajo stebla 'liste' kot čipke mi pa prosim pomagaj zrihtat hočem ._________________LP
E.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Nigella damascena je to, navadna črnika.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

ti naključno izbrani momenti...kot da me "pikneš" v samo bit. Naključje? Morda cilj:_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Tole nigelo sem si pobliže ogledala še na drugih slikah na spletu: nenavado lepa, nežna in raznolika rožica!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

iz dneva v dan se rastline spreminjajo. umirajo, prebujajo in vedno znova delajo nove kompozicije. zato so mi take samosevne rastline ljube in prekrasne, ko so na obisku. potem zakimajo z polnimi glavicami semen kao ono adio in gredo, da bi se čez leto znova vrnile tako malo na bohotenje in trepetanje na toplem majskem soncu. ene veter odpelje na konce kamor jih nikoli nisem posejala in se kot lastovke vedno in vedno vračajo nazaj. ja lepe so. semena vrtnih črnik bom imela, in vama jih lahko dam.

sedaj še nekaj slik za geisho, bobolino, metuljc, Sanjarko, Pajota in za vse ostale: spreminjajoče in spremljajoče rastline.

in druge na zadnjih slikah je travnik velik kakšnih 40 kvadratov z travniškimi rožicami katerega kosimo samo 1x. zaradi travniških žuželk in drugih živalic. lpvoda
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Voda, tole rožo z rdeče-ciklamnimi cvetovi

videvam na starih vrtovih, pa mi nihče ne ve povedati imena. Ga veš ti?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
voda

lpmami, ja to je res stara roža pravi se ji "dlakava lučka" verjetno zaradi listov. (bot. imena nisem nikoli iskala). je več letna. zacveti na tako redke a izredno lepe cvetove skoraj celo pomlad in poletje. ko so glavice polne semena se raztresejo naokoli a rastlina odmre. raste tudi na travniku. ima pa krasne kosmate sivozelene liste. visoka je do 5o cm, vejasta a prav ti ne nagosto postavljeni cvetovi jo delajo izredno lepo. moja že od nekdaj zelo ljuba rožica. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

voda, krasno imaš, tile črnike so res nekaj posebnega. Cool
voda

hvala, hvala. sedaj grem spat. jutri zgodaj grem nabirat češnje. saj je nekje 14 dreves če štejem dve divji a zelo okusni. druge so hrustavke in od pola aprila pa verjetno še cc 2o dni zorijo ena za drugo. ma to niso take velike slovenske to so take cepljene na rešelinko in po cca 2o, 3o letih gredo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Voda, pri tebi rastline resnično živijo.. In tale letošnja deževna pomlad jim je najbrž tudi malo v pomoč, kajne? Kot da hitijo v ugodnih pogojih pokazati, kaj zmorejo, v strahu, da jih čaka dolgo suho poletje. Paša za oči vse, kar ujameš v objektiv.

Črnika in zajčki - enoletnici, ki se jih po prvi setvi nikoli več ne znebiš Very Happy .

za lpmami: http://forum.gartlc.si/gartlc-about691.html . Trdoživa, zadovoljna s skromnejšo zemljo, dobro prenaša sušo.
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”