Paradižnik 2016

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Darso je napisal/a:
, jaz letos spet paradižnike in kumarice vlagam v lastnem soku v slanico...

Kako to misliš, v lastnem soku ali v slanico? Prosim, opiši postopek.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Darso a je to na tak način,kot če bi dal zellje kisat? Samo da dodajaš slano vodo, ker tega ne moreš tako tlačit , kot zelje?
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

metuljc je napisal/a:
Darso je napisal/a:
, jaz letos spet paradižnike in kumarice vlagam v lastnem soku v slanico...

Kako to misliš, v lastnem soku ali v slanico? Prosim, opiši postopek.

Tudi mene zanima tole.Bom vesela malo več napotkov._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Pozdravček še z moje strani.

Suša to leto do dobra tare obalo a vseeno se kaj paradižnikov, zlasti češnjevcev najde:
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Notranjka, predno dobiš odgovor od Darso (ali koga drugega).... Jaz paradižnike (po napotkih od Metuljc) že nekaj let uspešno shranjujem na naslednji način: paradižnike operem, obrišem in cele (brez lupljenja) narežem na majhne koščke, na tesno, do vrha natlačim v kozarčke (pazim, da ni vmes zraka), po vrhu malo pokapam z limono, zaprem (vendar ne na tesno), dam v posodo, katere dno sem podložila s kuhinjsko krpo, zalijem s hladno vodo, tako, da sega kozarcem vsaj do "ramen". Potem počasi segrevam, da se dvigne temperature mv cca 25min tik pod vrelišče (se zaćno dvigati mehurčki). Na tej temperature kozarčke kuham cca 10-15min, vzamem iz vode, do konca na tesno zaprem in kozarčke počasi hladim pod odejo.
Tako shranjeni se mi niso še nikoli pokvarili, razen enkrat, ko sem za pripravo uporabila kupljene paradižnike na tržnici (ker domačih nisem imela dovolj). Ti se pripravljeni za tak način niso obdržali... Confused

Gringo: zelo lepi drobižki..._________________naredimo svet lepši
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

O,oo,hvala,hvala.Super tole.
Naredim in poročam.

Torej nobene druge sestavine,samo limonin sok._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
metuljc

Notranjka, jaz ne dajem NIČ drugega kot paradižnik in tudi bolj enostavno kot brbr. Takole. 100% uspeh.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Evo, včeraj sem vse zunanje paradižnike potrgala, tako rdeče kot zelene, in jih v gajbicah pospravila v shrambo. Listje na rastlinah je dobesedno čez noč počrnelo in zaradi obilice vlage oz. dežja, tudi redno škropljenje s sodo ni več pomagalo. Par. v plastenjaku pa je še vedno OK._________________Živeti na podeželju je najlepše!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Delala sem tdi brez limoninega soka ali česarkoli drugega (npr.sol) pa je bilo čisto v redu. Od takrat pa, ko se mi je pokvarilo kar nekaj kozarcev (ppovedala že prej), pa kapnem v vsak kozarec nekaj kaplijc limone - tako za boljši občutek..._________________naredimo svet lepši
metuljc

Ja, res samo za občutek. Embarassed
Odgovori