Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cepljenje sadnih dreves
V tem času režem. Zavijem v papirnato brisačo, nato v streč folijo. Stisnem ven zrak in shranim na vrhnjo polico v hladilniku. Nič ne vlažim, ker papir sam nase povleče ravno dovolj vlage. Tako shranjeni mi zdržijo brez težav do sredine maja._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
A je morda kdo probal z zamrzovanjem cepičev? V spodnjem videu (od 13:32 naprej) naj bi gospod dal cepiče za par mesecev v zamrzovalnik.
https://www.youtube.com/watch?v=d6WkSSTr8eA
https://www.youtube.com/watch?v=d6WkSSTr8eA
-
- Kraj: Domžale
Jaz sem se pa prejšnji teden malo igral in cepil slivo ( Top Taste ) na črni trn.
Naj bi šlo: Prunus domestica na Prunus spinosa.
Angleška kopulacija; je kar lepo uspelo, četudi je bila podlaga že kar debela.
Cepič je začel odganjati, če se bo pa res prijel, bom pa še videl ...
------
Imam pa tudi pripravljena na dva sejanca cibore. Tudi tukaj bom gor nacepil žlahtni sorti sliv.
Pred nekaj dnevi sem izkopal posodi, ki sta bili v senci za hišo in dal malo na toplo, da se prebudita. Konec tedna cepim !
.
Naj bi šlo: Prunus domestica na Prunus spinosa.
Angleška kopulacija; je kar lepo uspelo, četudi je bila podlaga že kar debela.
Cepič je začel odganjati, če se bo pa res prijel, bom pa še videl ...
------
Imam pa tudi pripravljena na dva sejanca cibore. Tudi tukaj bom gor nacepil žlahtni sorti sliv.
Pred nekaj dnevi sem izkopal posodi, ki sta bili v senci za hišo in dal malo na toplo, da se prebudita. Konec tedna cepim !
.