Stran 113 od 148
Objavljeno: Če Jul 24, 2014 12:34 pm
Napisal/-a MARIJAV
Hvala, ja se je kljub poznemu sajenju ven kar lepo nabralo. Sem pa danes od 7. ure pa do zdaj pripravljala semena za fermentacijo , kar vzame čas, če si natančen in vse orodje in roke sproti spiraš, da ne pride do mešanja sort.
Je pa pri sortah ena napaka , uganete katera? Seveda semena nisem pobrala, ampak je šel paradižnik kot neznanec v solato.
Sin pa je že pripravil album katerega povezavo bom prilepila tu gor, ker ima slike mogo boljše kot jaz na mojem aparatu.
Muha, domači vedo za škropljenje , nebodijimtreba pa kar naj malo driskajo , umrli zagotovo ne bodo, ker je koncentracija kar precej premajhna._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Če Jul 24, 2014 2:02 pm
Napisal/-a muha
He, he, sem mislila obvestilo kot zaščito, ki bi odvračala "dvonožne škodljivce".
Objavljeno: Če Jul 24, 2014 6:30 pm
Napisal/-a borut70
madona mate krasne paradižnike
jaz sem včeraj prvega jedel yellow currant
nekaj pa se rdečijo...bo bo _________________https://www.facebook.com/borut.rojc.3
Objavljeno: Če Jul 24, 2014 6:59 pm
Napisal/-a figula
Sem mislila, da je Ivčk največki tomato zasvojenec tod okoli, pa vidim, da je MARIJAV tudi
Bravo punce, paradižniki vama vračajo nego in skrb - čudoviti so!
Objavljeno: Če Jul 24, 2014 10:58 pm
Napisal/-a pepa6
Meni pa na vrtu raste samo Osu Blue in Paul Roberson, vse ostale sadike so mi polzi pojedli, enako papriko :-(.
Objavljeno: Pe Jul 25, 2014 12:37 am
Napisal/-a lpmami
Na vrtu mi lepo dela en Wooly Blue Jay. Od vsega začetka je plod na vrhu močno temno vijoličast, spodaj zelen. Pomalem raste - se debeli, barve pa ne spreminja. Kako bom vedela, da je zrel?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Pe Jul 25, 2014 8:31 am
Napisal/-a Plamenka
Zrel bo, ko se bo zeleni del obarval na rdeče.
Tudi moj se zaenkrat kar dobro drži, čeprav ga je v začetku meseca kljub dlačicam napadla plesen.
Objavljeno: Pe Jul 25, 2014 9:04 am
Napisal/-a Gringo
Ivčk in ostali
koliko je pametno vzeti semena preko fermentacije iz ploda, ki je bil škropljen s Ridomilom kakšna 3-4 dni nazaj zaradi pleseni.
Plod izgleda zelo zdrav, pravzprav so vsi zdravi na sadiki, le sadika utrepela določene posledice pleseni.
Rad bi si pustil semena, če slučajno ne uspem vzeti po tem Ridomil reševanju (ne vem kako bo, pa še dopusti so vmes).
Objavljeno: Pe Jul 25, 2014 11:09 am
Napisal/-a lpmami
Plamenka, hvala. Potem pa še nič ne kaže, da bo kmalu.
Tudi moj se dobro drži. Ob napadu plesni je ta od štirih utrpel najmanj škode._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Pe Jul 25, 2014 11:25 am
Napisal/-a Ivčk
Gringo, škropljenje nima veze s fermentacijo, lahko brez skrbi vzameš semena iz škropljenega plodu. Škropivo ne pride v sama semena, zato brez skrbi..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A