Stran 114 od 158
Objavljeno: To Sep 09, 2014 8:00 am
Napisal/-a Plamenka
Jaz semena pustim, tako pri omakah, kot pri sušenih, saj najbolj pečejo. Posušene sesekljam v sekljalni posodi (ki je priložena paličnemu mešalniku) in dobim čilijeve kosmiče. Tudi kupljeni v Hoferju imajo semena zraven. Če bi dala sušene v olje, bi bili pa brez semen.
Objavljeno: To Sep 09, 2014 10:41 am
Napisal/-a Gringo
mfranc je napisal/a: |
Evo, fine merice, platojčki od polkilskih zavitkov češnjevca iz Hoferja, ravno prav za eno etažo v sušilniku . Od leve:
Habanero Black, Chocolate Long, Green, in Pimenta de Neyde
Narezani na polovičke, večji pa na četrtinke. Kar nekaj časa so bili na soncu, na sliki so se že malo skrčili, osušili. Ampak precej so še vodeni. Tudi sedajle, ko so se sušili še na podstrehi .
Jutri izkoristim, postrgam še zadnji sonček, potem gredo v el. sušilnik.
LP |
mFranc
slika za 10!
Bravo majstor!
Objavljeno: To Sep 09, 2014 11:33 am
Napisal/-a mfranc
Eeh,vse je enkrat prvič ; načeloma vedno sušim in tudi kuham čilije komplet s semeni. Tole sem spucal (kot bi ribo čistil ) iz več razlogov; večina posušenih bo šlo k ljudem, ki niso največji feni skovilov, pa čiliji so bili totalno premočeni. Sploh Pimenta so bili kot da so potegnjeni iz zamrzovalnika, tale večni dež žal vpliva tudi na količino vode v plodovih.
Malo me je prestrašil tudi Pajo , z dolžino sušenja, takole otrebljeni verjamem da se ne bodo sušili hudo počasi ... .
Je pa zanimivo, doma imamo star sušilec brez regulacije temperature in v njem so bili čiliji suhi na en, dva, tri. Kar mi da misliti, da je temperatura v tem sušilniku kar precej visoka, lahko tudi preko 70 °C .
LP_________________mfranc
Objavljeno: To Sep 09, 2014 5:40 pm
Napisal/-a Spiridon
Plamenka je napisal/a: |
Jaz semena pustim, tako pri omakah, kot pri sušenih, saj najbolj pečejo. Posušene sesekljam v sekljalni posodi (ki je priložena paličnemu mešalniku) in dobim čilijeve kosmiče. Tudi kupljeni v Hoferju imajo semena zraven. Če bi dala sušene v olje, bi bili pa brez semen. |
Da so semena čilijev najbolj pekoča je še eden od mitov, ki pa na žalost ne drži. V samih semenih ni kapsaicina.
LP
Objavljeno: To Sep 09, 2014 5:44 pm
Napisal/-a Plamenka
Ja, ne vem, zakaj me potem pečejo.
Objavljeno: To Sep 09, 2014 7:54 pm
Napisal/-a Ivčk
Na semena se vedno prime največ eteričnih olj, zato ovojnice semen dejansko pečejo. Največ pekočine je v membrani ob semenih in zato je logično, da so tudi semena, ki se le te dotikajo, tudi pekoča _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Sr Sep 10, 2014 1:21 pm
Napisal/-a Spiridon
Predvčerajšnjim sem spet malo "packal", tu pa je rezultat:
Pol litrčka sladko kisle blago pekoče omakice TOBAGO!
Prav prilegla se mi bo h kuhani govedini, perutnini, rižu ali k praženemu krompirju
LP
Objavljeno: Sr Sep 10, 2014 5:03 pm
Napisal/-a papasmrk
Spiridon, tole pa čisto profi izgleda
Kje si pa dobil take lepe stekleničke ?
lp
Objavljeno: Sr Sep 10, 2014 5:37 pm
Napisal/-a metuljc
papasmrk, mislim, da tukaj.
Objavljeno: Sr Sep 10, 2014 6:00 pm
Napisal/-a Spiridon
papasmrk je napisal/a: |
Spiridon, tole pa čisto profi izgleda Kje si pa dobil take lepe stekleničke ?
lp |
Stekleničke sem kupil v trgovini Svet stekla v Celju.
LP