Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

damjan je napisal/a:
ŽIVJO

Kje pa si jo kupil? LP Damjan

Včeraj sem, na poti skozi Litijo, pred Agrolitom videla prav lepe sadike, nekako take velikosti kot so na fotki AB, morda malo manjše.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Andrej Banko je napisal/a:
damjan je napisal/a:
ŽIVJO

Kje pa si jo kupil? LP Damjan

http://asiminafruit.eu

Kakšne so cene?_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Menim, da kar konkurenčne. Wink
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Mi smo posadili eno asimino jeseni 2016 in letos je na njej prvi plod. very happy Upam, da dozori.
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

MARTINKA je napisal/a:
Mi smo posadili eno asimino jeseni 2016 in letos je na njej prvi plod. very happy Upam, da dozori.

Če je sadika lansko leto zrasla vsaj 20cm in tudi letos bujno raste, potem jo plod ne bo preveč izčrpal (zavrl pa jo bo v vsakem primeru). Pri meni je nekaj sadik, ki so (skrivoma) obrodile v drugem letu, 3. leto rasti životarilo ali celo propadlo.

V svojem nasadu potrgam vse plodove pri drevesih, ki nimajo debla debelega vsaj 2cm.

LP, Andrej
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kdaj po koledarju lahko štejemo, da so se asimine otresle preštevilno nastavljenih plodov in nameravajo dozoreti tisto, kar je ostalo?

To sta klasični Prima + Sunflower, stari blizu 10 let, letos bosta kot kaže prvič kaj prinesli (v zadnjih letih 3 x pozebli).
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Prvo redčenje bo junija. Če bodo razmere ugodne (dovolj vode), potem večina kar ostane dozori. Plodovi pa lahko odpadajo praktično do zorenje, najbolj pa avgusta, če bo vroče in suho.

Držim pesti, da ostane čimveč.

Pa še to: starost drevesa pove bolj malo. Precej več pove npr. debelina debla in višina drevesa.

Lp, Andrej
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

AndrejK je napisal/a:
MARTINKA je napisal/a:

Če je sadika lansko leto zrasla vsaj 20cm in tudi letos bujno raste, potem jo plod ne bo preveč izčrpal (zavrl pa jo bo v vsakem primeru). Pri meni je nekaj sadik, ki so (skrivoma) obrodile v drugem letu, 3. leto rasti životarilo ali celo propadlo.

V svojem nasadu potrgam vse plodove pri drevesih, ki nimajo debla debelega vsaj 2cm.

LP, Andrej

Hvala za namig. Sicer je pa že naslednji dan plod sam dol padel. Vsaj ni bilo meni treba "škode delat". Laughing
Zvonev

Odgovor Napisal/-a Zvonev »

Listi asimine bi naj delovalo tudi proti listnim ušem. Naredil sem eno škropivo, bolj blago,5 listov na dober liter vode. Rezultat na jablanah-naslednji dan uši veselo migajo. Nato sem povečal količino listov-cca 15 kom na liter vode- rezultat enak. Ima kdo kaj več uspeha s tem?
Odgovori