Stran 116 od 158

Objavljeno: Če Sep 11, 2014 9:33 am
Napisal/-a pajo
Plamenka je napisal/a:
To seveda na tem srečanju ne bo izvedljivo. Degustirali jih bomo s kruhom. Wink

Sir še ne bi bil velik strošek samo že potem ublaži jakost in vsebino. Tako, da kruh kar drži Plamenka._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Če Sep 11, 2014 10:23 am
Napisal/-a Plamenka
Ampak nekaj sira in mleka bo tudi, za gašenje. Wink

Objavljeno: Če Sep 11, 2014 10:53 am
Napisal/-a voda
predlagam, da tisti ki bo več degustiral oz. prvič, ima seboj pakungo mleka. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: Če Sep 11, 2014 11:16 am
Napisal/-a Gringo
Spiridon je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Pip dobil konkurenco po domovini. Mislim, da kolikor je gojiteljev čilija toliko je različnih omak. Very Happy Samo še sprobat bi bilo treba vse skupaj.


Me pa res zanima kdo bi organiziral takšno pokušino omakic. To bi bil kar velik in ne ravno poceni projekt...


LP

Meni je tudi zanimiva ideja!

Objavljeno: Če Sep 11, 2014 11:25 am
Napisal/-a pajo
Sem datum spregledal ali še ni določen?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Če Sep 11, 2014 2:09 pm
Napisal/-a Plamenka
voda je napisal/a:
predlagam, da tisti ki bo več degustiral oz. prvič, ima seboj pakungo mleka. lpvoda


Voda, to je dober predlog!

Pajo, kateri datum? Gartlcmanija je 27.9.

Tako mrzlo je zunaj. Čili Santa Rosa, ki letos niti cvetel ni, sem prenesla noter. Pequin je v rastlinjaku zrasel skoraj do vrha, plodovom manjka čisto malo do zrelosti, pa ne vem, če bo še kaj iz njih v tem mrazu.

Nekateri čiliji se mi sušijo. Kdo ve, kaj je vzrok? Zunaj v loncih 2 sadiki, eni imajo samo bolj povešene liste, večina pa je lepih, zdravih. Tudi 1 sadika Cheiro Roxa v rastlinjaku se takole suši. Ta ima za razliko od ostalih spodnji del še lepo, zdravo obraščen.
Nazadnje urejal/a Plamenka 11 Sep 2014 13:18; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: Če Sep 11, 2014 3:16 pm
Napisal/-a magnolija
G. Need dozorel, omakica narejena, odličnega ostrega okusa.




_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija

Objavljeno: Če Sep 11, 2014 3:17 pm
Napisal/-a Spiridon
Ta trenutni "mraz" niti zdaleč ni premočan. Moji čiliji so še vsi zunaj na oknih kjer lepo dozorevajo in se prav nič ne sušijo. Vocher bomb, ki sem jih kot prve dozorele obral pred mesecem dni, so celo pričeli na novo odganjati in ponovno cvetijo. Jalapeño prav tako. Smile
@Plamenka, kaj pa če tem vašim Cheiro Roxa čilijem kak nepridiprav obžira korenine, saj listi niso porumeneli, ampak so se še zeleni posušili? Posajene imate namreč direktno v zemlji... nevem

LP

Objavljeno: Če Sep 11, 2014 3:20 pm
Napisal/-a Plamenka
Bom pogledala. Ampak suši se mi tudi čili v loncih, tja težje pride kakšen nepovabljen gost.

Objavljeno: Če Sep 11, 2014 11:57 pm
Napisal/-a Spiridon
Drugače je pa zelo lepa tale vaša eksotična Brazilka. Kako visoko vam je zrasla? Na medmrežju so namreč navedene različne višine... tudi do tri metre (!) Smile


LP