Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
živa je napisal/a: |
Andrej, hvala. Se na forumu kar tikamo |
Velja živa
No, jaz sem pri mojih 54 letih res bolj amater v sajenju. Sem se vseskozi ukvarjal bolj z šravfanjem avtov, ke sem strojnik pa sem letos dobil hud zagon za vrtičkarstvo, pa še lepo me zadeva relaksira povrhu vsega.
Danes sem dosadil še malo ljubljanskega rumenega korenčka in eno vrstico graha. Žena dela v popoldanski izmeni, pa se bojim, da bo znorela, ko bo videla koliko sem zasadil, zaradi okopavanja. in kasnejše nege zasajenih dobrin.
Andrej B: za okopavanje ji kupi nihajno motiko. Jaz sem z njo več kot zadovoljna, idealna za "hrbteničarje". Okopavati lahko pričneš, čim plevel pogleda iz zemlje, takrat, ko z roko še ni kaj prijeti. Plevela ni treba pobirati, samo malo ga premešaš z motiko. Z njo mimogrede obdelaš srednje velik vrt. Pred nakupom preveri, katera širina bi ti najbolj ustrezala in na kako dolgem ročaju. Nekaj več o motiki in drugih podobnih orodjih
Tule je še nekaj podatkov.
Tule je še nekaj podatkov.
Tukaj okoli je velika večina že posadila krompir. Sam ga še nisem, ker temperatura tal še ni presegla osem stopinj in kot kaže, bo tako še kak teden. Pravzaprav mi je vseeno, če ga bomo zato jedli kak dan pozneje. Ker pa je že lepo nakaljen, me zanima, kako naj ga shranim do sajenja? Ne bi rad, da kalčki preveč zrastejo ali zakrknejo, če jih dam preveč na hladno.