Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Novejše slike nimam, sem pa našla tole, ko so bili plodeki še čisto majhni (še niti progic niso imeli). Se prav lepo vidi razlika:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lpmami, Plamenka, hvala za tale romantični pogled na "tole" - ga bom tudi sam malo drugače videl Wink .

Resnica vedno zavisi od zornega kota Very Happy .

LP_________________mfranc
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ivčk, hvala; si me potolažila Wink . Človek takoj pomisli na vse mogoče, v stilu teorije zarot Cool Laughing . Bo na opazovanju ...

Sem pa imel nekaj let nazaj zanimiv primer s čiliji; neki večletni (verjetno habanero) je eno leto dobil izrazite repke ..., takrat sem krivil vpliv našpičenega Fatalii čilija Rolling Eyes

MarijaV, seme dobim samo iz Amerike, pa še to zelo težko; za lansko sezono ga nisem. Tale Burpee ima neke čudne finte pri distribuciji semen, velja tudi za Ameriko. Dobil sem ga pri Reimer seeds, pa mi tudi niso čisto gladki Laughing in je tudi možnost da so ga popravili, ali pa, da ni F1, in je F xy Cool .

takle je originalni http://www.burpee.com/vegetables/tomatoes/slicer/tomato-fourth-of-july-hybrid-prod000988.html

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Mfranc, tudi pri paradižnikih smo porabili nekaj božje masti Wink .

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Končno imam tudi jaz malo več naenkrat za poslikat.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, pridelek je kljub za paradižnike neustreznemu vremenu. Wink Kakšnega okusa je Dwarf Golden Champion?
Cream Sausage je pa najbrž balkonski, rumena varianta Green Sausage?
pika

Dwarf G.C. je tak povprečen belo rumen paradižnik, enako Cream Sausage. Ne vem, če je ravno balkonski, pri meni je visok kak meter, ima podobno rast kot Goldfisch, le da je nekoliko nižji.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Potem sem Cream Sausage razlikuje od Green Sausage tudi po rasti. Green Sausage je povešav balkoski.
pika

Ja, ja od green sausage vsekakor, pa večji plodovi so, debelejši.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Pika, krasni so!!
Cream Sausage je beli 'pelat', čeprav je preveč sočen, da bi to lahko bil. Nikakor pa ni balkončkar in ni v sorodstvu z Green Sausage, podobnost v imenu si delita samo zaradi 'klobasaste' oblike plodu.

Opis s strani:
Manj bujna rastlina rodi obilico srednje velikih, podolgovatih, slivasto oblikovanih plodov z izraženo špičko. Rumenkasto beli plodovi so sočni in lepo mesnati, imajo dober osvežilen okus z lepo kislino in so kremaste teksture. IND_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori