Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Braneb je s precej toplejšega dela naše deželice. V onih koncih spomladi forzicija zacveti teden, dva prej kot pri meni recimo. Je le pod vplivom subpanonske bližine. Ta vpliv je ob Savi viden vsaj do Radeč.
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

metuljc je napisal/a:
Braneb je s precej toplejšega dela naše deželice. V onih koncih spomladi forzicija zacveti teden, dva prej kot pri meni recimo. Je le pod vplivom subpanonske bližine. Ta vpliv je ob Savi viden vsaj do Radeč.

Pa še nižja višinska razlika, saj sem za cca 50 m nižje.
braneb

muha je napisal/a:
Čestitam! Opazuj, koliko (če) večji bodo cvetovi v naslednjih vročih dneh.

Na naše bom čakala še kar en čas.

Prvo meritev cveta sem opravil okoli poldesetih zjutraj in je bil cvet velik 24 cm v premeru, drugo meritev sem opravil ob 18 uri in je bil premer cveta že 26 cm to pomeni, da cvet čez dan še kar raste
braneb

Plamenka, ja tudi jaz imam beli hibiskus Coccineus Alba - Texas Star, ali imaš mogoče tudi rdečo Teksaško zvezdo iz vrste coccineus. Na fotkah cvetovi moje coccineus Alba. Še v lanskem letu je zelo slabo rastel eden do dva vrha na grm, višine do 100 cm. V letošnjem letu je pa ponorel, zrastel že sedaj preko dva metra z močnimi stebli in ima sigurno preko 50 popkov na enem grmu. Je pa zanimiva rastlina z lepimo snežnobelimi cvetovi in zelo ozkimi konopljinimi listi.

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Samo belo Teksaško zvezdo imam. BraneB, si kdaj pobral semena od nje in jih sejal? Moja niso vzklila. Zanimali me je, če bi nastala kaka nova barva.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pravi "močvirci" imajo svojo temo.
braneb

Zacvetel je še en m.hibiskus z drugega grma v beli. barvi z rahlim lila poprhom. Velikost cveta je 20 cm. Zaenkrat jim vročina ne škodi, danes pa je ponovno slaba vremenska napoved zaradi popoldanskih neviht (veter, toča)

braneb

Danes pa se je odprlo na enem grmu kar 7 roza cvetov vsi v velikosti od 24 do 25 cm v premeru. Rozalila močvirski hibiskus 'Pink Flair' je res dokazal, da je najbolj cvetno zgoden močvirc v moji zbirki.

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pri meni se še ne dogaja veliko. Pri popku lanskega sejanca, ki je v loncu, se vidi barva. Lani je prvič zacvetel proti jeseni. Popek je bil rožnat, cvet pa bicolor, bel in roza. Zdaj je popek bel.

Muhin rumeni ima štiri poganjke, je pa še vedno majhen. Res si želim, da bi mu uspelo zacveteti.

Tale 'skuštrani' - z deformiranimi listi, lepo raste in je bil včeraj presajen v večji lonec. Imam še enega podobnega, malo večjega. Tudi pri teh dveh me zelo zanimajo cvetovi.

Je pa lepo gledati tudi samo liste hibiskusov. Vsak ima malo drugačne. Od temnih do svetlih in različnih oblik. Tudi sejančki, ki so večinoma od Fancy eye, imajo različne liste. Eni imajo rdeče žile, drugi so popolnoma zeleni.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kakšna lepota, ko bodo zacveteli! No, tudi sedaj so že paša za oči.

Pri mojem rumenem potaknjencu, "bratcu" od tvojega, sem par dni za tvojo objavo tudi našla vršiček kakih 5 cm stran od stebla. Je še precej manjši od tvojih in ne verjamem, da bo letos zacvetel. Še posebej zato ne, ker je na precej senčni legi. Naj se najprej vsaj dobro vraste. Tudi drugi, ki mu delajo družbo, so bolj mini izvedbe. Čakam, da bodo zacveteli, kadar pač bodo, da bom vedela, katere obdržati in katerih ne.
Odgovori