Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

JERCA

Odgovor Napisal/-a JERCA »

Tiana.
takole je izgledal moj lani. Noro poln, ves čas rodil, ampak meni brez okusa. Pa sem ga imela v rastlinjaku. Voden, bolj proti kislem, ni mesnat....
edini plus je to, da je roden. Pri meni ga ne bo več._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Letos je pa res paradižnika za izvoz. Jemo ga vsak dan, mezge, sušenje, sataraš,... Sedaj zori srednja etaža, je pa še na vrhu polno majhnih plodov. Pa zalistniki spet rastejo na polno.
tigrček

Odgovor Napisal/-a tigrček »

rukola je napisal/a:
tigrček je napisal/a:
Nisem vedel, da nimam napisano od kje sem, sem že popravil.Sem iz Videm Dobrepolja.

Ojla, tigerček, jaz sem priseljenec v Dobrepolje - Ponikve. Kje pa si na Vidmu, se mogoče srečava.
Ja kaj je pa tebi bilo, da si se priselil v ponikve Twisted Evil se vidi da si priseljenec ko me sprašuješ kje sem iz vidma, jaz nisem iz vidma, sem iz videm dobrepolja, videm dobrepolje pa ima več vasi sem pa iz tam ,kjer je največ paradižnika v dobrepolju, noben ga nima več
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pred temle paradižnikom (ker ne bi znali prebrati spremnega besedila Wink ) bi dobili kompleks manjvrednosti celo Američani Laughing Laughing Laughing

http://www.mojaobcina.si/borovnica/novice/gospodarstvo/kmetijstvo/paradiznik-da-te-kap.html
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, lušna slikca. Exclamation Shocked
Trocki

Uf, kaj po tem deževju pokajo plodovi paradižnika. Jih bo treba kmalu porabiti, ker se mi zdi da taki niso dolgo obstojni.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Res, Trocki, veliko je razpokanih. Zorijo pa tudi, ko nori, vsak drugi dan kuham kakšno packarijo iz njih. Letos je prava paradižnikarska sezona.
Trocki

Ja ravno kontra od lanskega leta. Lani sem pridelal ene 6 paradižnikov, letos pa po moje že 60Kg. Laughing
Sploh nimam več ideje kaj naj še naredim iz njih. Čakam da dozorijo še paprike, da naredim še nekaj porcij sataraša za v skrinjo.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Enako. Sušeni, šalša, marmelada, kombinacija z bučkami, ... Za sataraš pa ne vem, če se bo izšlo, ker moje paprike še nič ne kažejo, da bodo kaj kmalu spremenile barvo, po mojem bodo do tedaj paradižniki že adijo.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Oj,

paradižniki res odlični; nekaj malega sem poslikala, če bi kdo želel semena. Žal jih nisem mogla prinest na fešto.

DELICIUS

DIJAGEL

PIPRAMODI

Ivčk ne se jezit - jaz mu pravim kar VILI

oranžni s papriko rumeno v ozadju - seme dobila od ene gospe, ki jo že trideset let goji; zato je v osami in čisto sama.

SLADKI GREEN DOCTORS

MAJDRA

POLARBEAR IN KRAGULJ

Odgovori