Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Tudi pri meni so začele zoreti. Zorijo pa plodovi, ki so bili izpostavljeni direktnemu soncu (rumenkasta zgornja stran, črne pikice ali zgornji del v celoti počrnel). Na večini dreves, ki ima zelo gosto krošnjo, pa še ne zorijo. Upam, da bodo v nekaj dneh začeli tudi na teh.

LP, Andrej
sebaploj

Odgovor Napisal/-a sebaploj »

Imam posajeni dve asimini sunflower stari 4 in 3 leta. Pri mlajši opažam že kakšnih 3 tedne da se na listih pojavljajo črne pike in rumenijo ter tudi že odpadejo, pri starejši pa so še lepo zeleni brez teh pik. Zanima me ali je to čisto normalno zaradi prihajajoče jeseni ali se z drevescem dogaja kaj hujšega. Čez leto je lepo rastla nimata pa obe letos še sadežev. Hvala za odgovore in lp.
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

Morda kdo ve, če bodo jeseni v prodajalnah Agrolita na voljo sadike Asimine ali so na voljo samo spomladi?

LP
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mislim, da sem jih lani v Litiji videvala, ker se spomnim rumenenja listov, ko sem se vsak teden vozila mimo. Sicer pa telefon in klic tja, pa bo jasno.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

V zadnji številki časopisa Kmečki glas je dober članek o asimini!_________________Narava vse povrne!
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

sebaploj je napisal/a:
Imam posajeni dve asimini sunflower stari 4 in 3 leta. Pri mlajši opažam že kakšnih 3 tedne da se na listih pojavljajo črne pike in rumenijo ter tudi že odpadejo, pri starejši pa so še lepo zeleni brez teh pik. Zanima me ali je to čisto normalno zaradi prihajajoče jeseni ali se z drevescem dogaja kaj hujšega. Čez leto je lepo rastla nimata pa obe letos še sadežev. Hvala za odgovore in lp.

Tudi pri meni se dogaja podobno, listje na določenih drevesih že rumeni neglede na sorto.

Lp, Andrej
metuljc

Rastline niso genetsko identične, ne rastejo v popolnoma enakih razmerah, jih ne nadlegujejo popolnoma enake tegobe v smislu bakterij, gliv, tistih, ki jim sesajo sokove,....in pač prihaja do tega, da ne odmetavajo listov hkrati. To se mi, biološko, zdi povsem normalno.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

ferdo36 je napisal/a:
V zadnji številki časopisa Kmečki glas je dober članek o asimini!

Čeprav ti sadeži v gajbici na fotki v članku so pa nekam fejst zeleni?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz ne najdem tega članka ...Nazadnje urejal/a Andrej Banko 07 Sep 2018 11:13; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc

http://www.kmeckiglas.com/post/418978/asimina

5. 9. 2018, piše, da je članek.
Odgovori