Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

O Melona končno te srečam na temi žlahtnenja. No to pa skoraj ni za verjeti, mali, a zelo košat grmiček, množica cvetov, sedaj pa da je manjši in ne več tak... Res je da nas včasih vrtnice presenetijo, a tega nisem pričakovala pri teji. Pa barvo je menjala v bolj roza. Daj poslikaj kako so kaj druge. Ali ti je uspel kakšen sejanček odrasti od tistih v lončku na polici. Zanima me križanec z ramblerjem npr.

Pošiljam slike dvoletne plezalke, mati pa so Dekani, OP. Ne vem ali se je kaj skrižala ali pobrala kakšne gene od nazaj. Diši, ima srednje velike obstojne cvetove. Kar ji malo zamerim pa je da cveti samo na koncih vej. Je še v rastlinjaku, letos jeseni jo presadim ven in veje povežem vodoravno, mogoče bo potem cvetela tudi več na teh ležečih vejah. Ime ji je King Dimitar. Veje ima okrog 2 m dolge.

_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Lepa tale bela nevesta, bravo.

Končno se je odprla, zgoraj sem pred tremi dnevi tarnala čez njo. 16 venčnih listov, blag vonj, nič posebnega.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Saj je lepa, a kaj ... ko si pa prej objavila sliko Triglava.

Sicer je pa že Jonas pred leti v svoji mladinski oddaji dejal, da se čudi, ker vedno srečuje dekleta v parih: ena lepa in ena manj lepa. Pa se zgliha. Laughing
Uporabniški avatar
Melona

Cheerfully Yours, 2014

tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Lepotica. Kar ne morem je nehat gledat._________________CARPE DIEM
Poezija

Ta je vedno tako čudovita Melona.

Letos veliko žlahtnila, a spet naredila napako, pustila šipke predolgo gor. Tako, da ali so bili odbiti z nahrbno kosilnico ali padli sami. No, še vedno jih je zelo veliko ostalo in so šli te dni v vrečke v hladilnik. Letos jih bom sejala že decembra v rastlinjak.

Ker nas trenutno povsod obdajajo samo temne in težke informacije, od vojn do katastrofalnega vremena, ma ne bomo o tem....bomo raje gledali lepo, nedolžno, dobro, dišeče, vse kar je zraslo iz narave in nas še osrečuje. Danes sem prebrala, če govorimo o slabem in to gledamo se umažemo, zapacamo. Torej delajmo kontra. Več kot nas gleda lepe, pozitivne stvari ali seje dobro, bolj bo sonce sijalo Very Happy .

Izvolite in si dovolite, darilo za vse. Saj vem, da niso svetovne, veliko jim manjka, ampak danes sem se potolažila, ko sem gledala tudi druge svetovne vrtnice na mojem vrtu, ki so nekatere zelo bolne, hvala bogu, ni vse v popolnosti. Letošnji cvetovi mojih žlahtnenih vrtnic starejših in novejših:

Tanja levo, Lana Toskani desno

Levo sejanec mojega belega sejanca Orlek 2021, skoraj non-stop v cvetju, desno sejanec mojega Treasures, ta bi bil za Zmajčke Laughing

Lipica

Proteus Anguinus Rose levo, desno sejanec Proteusa 2021

Sejanec The Healing Codes, zelo zdrav, non stop v cvetju, zelo trpežni cvetovi
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Uh, krasotice! Lipica je gospa, ni kaj, kako polna nabita socvetja! In prelepi cvetovi sejanca Proteusa 2021, kako delikatno. Zadnja ima pa prav tisto obliko cvetov za na bombonjere. Bravo, čestitam!
Poezija

Ja, Lipica je presenetila, najprej, da je pocvitala, nato, da dela nabita socvetja. Sejanec Proteusa je zelo podoben nageljnu in ima ponekod zelo močne temno roza vstavke, je pa malo bolj plezalka kot Proteus, enako diši.
Ta zadnja pa je ena izmed tistih, ki jih ne morem imeti popolnoma rada, ker so zelo plastične, sicer ima blagi vonj, ampak manjka mi polnost cveta. Meni izgleda kot neka staromodna gospa, ki pa ji nekaj manjka. Cool Gotovo se da s križanjem izboljšati to verzijo.
Letos imam samo skrižane, dovolj mi je podobnih, pred dvema letoma sem namreč isprobala, kako kalijo OP sejanci mojih vrtnic in videla, da Dekani in The Healing Codes odlično kalijo._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Poezija hvala!

Prav to rabimo te čase. S tem, da smo zamorjeni zaradi situacije čisto nič ne pripomoremo k njenemu izboljšanju . Samo razširjamo negativna čustva.
Pogled na take prečudovitve stvaritve narave nam dvigne duha, nas spravi v boljšo v voljo, dobrodošlo nam in okolici. palec gor
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala. Pobožajo dušico._________________naredimo svet lepši
Odgovori