Stran 120 od 158
Objavljeno: To Sep 16, 2014 3:39 pm
Napisal/-a magnolija
Danes pobrani
_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
Objavljeno: So Sep 20, 2014 1:52 am
Napisal/-a mfranc
Čiliji pri meni gredo počasi k koncu, sploh Habaneri, ki skoraj nimajo podmladka ; ostali bojo odvisni od sonca, da zelene plodove "začara" v rdeče, rumene, oranžne, vijola ...
Tole je pripravljeno za predelavo čez vikend, nekaj v Harissa omake, http://forum.gartlc.si/gartlc-post-54707.html#54707
nekaj v Habanero omako, brez habanera .
Tile Queen Laurie bodo predelani v Harisso 1, ali celo polovička po receptu kupljene Harisse. Testiranje Queen Laurie; izgleda da bo naslednje leto prišla iz grede v lonec.
Queen Laurie sedajle, proti koncu sezone dobro zažiga, se mi zdi, da je prišla na nivo Cayenne čilija
Čili Ring of Fire bo predelan v Harisso 2, skupaj z domačo papriko Ljubov dlan. Je čisto možno, da dodam še eno ali dve papriki;
Ring of Fire je 2 do trikrat močnejši od Cayenne čilija.
Pimenta de Neyde bo nadomestila habanere, saj je vragec skoraj tako "strupen" . Bo poskrbela za količino,
skupaj s paradižniki, papriko, korenčkom itd, se bo naredilo kar nekaj litrov "kurjave" .
Pravzaprav je to ena rešitev za Pimenta čili, presen mi nikakor ne gre; tule bodo začimbe pomagale spremeniti Pimenta v "Habanero Hot Sauce" .
LP_________________mfranc
Objavljeno: So Sep 20, 2014 9:29 am
Napisal/-a Melona
Veš kaj, Mfranc! Če je kje ''kokr'' manekensko tekmovanje čilijev, gotovo zmagaš s svojimi ! Tole je za pogledat 1A'. Samo še kakšen bel manjka .
Objavljeno: So Sep 20, 2014 9:36 am
Napisal/-a pajo
Mfranc samo kako seme oranžnega bi prosli če se lahko da na stran. Drugi teden pršibam mimo. P aše kaj prinesem._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: So Sep 20, 2014 11:32 am
Napisal/-a mfranc
Ti kar prišibaj .
LP_________________mfranc
Objavljeno: So Sep 20, 2014 12:26 pm
Napisal/-a zoyba
mfranc, imaš pa dobro zalogo "kurjave" za zimo
Sem letos poskusil nekaj novega (onza in aqua chilli) pa ni nič pekoče
Še dobro, da jalapeno ni razočaral.
Lp_________________Robert
Objavljeno: So Sep 20, 2014 2:03 pm
Napisal/-a mfranc
Zoyba, indijanci pravijo, da bo huda zima .
Letos, pa do druge sezone bo tole zelo dobrodošlo. Že v jesen bom prišel skoraj brez svežih čilijev. Ponavadi jih varčno obiram skozi zimo, do pomladi .
LP_________________mfranc
Objavljeno: So Sep 20, 2014 3:30 pm
Napisal/-a Plamenka
MFranc, vsekakor poročaj o omaki iz Pimenta Da Nayde. Moje bom vsaj še en teden pustila na rastlini, potem gredo pa v lonec (za omako) ali v pečico (za sušenje).
Queen Laurie je videti tudi zanimiva.
Objavljeno: So Sep 20, 2014 3:54 pm
Napisal/-a pajo
5 narejenih omak mi ni bilo dovolj. Včeraj sem se lotil il še sladko kislo pekoče omake. Moram priznati, da sem navdušen nad njo prav tako vsi testni zajčki. Žilica pa mi še ne da miru._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: So Sep 20, 2014 4:51 pm
Napisal/-a mfranc
Plamenka, govoril sem s Petrom od Semillas (na spletu tako ni pametnih podatkov za Neyda), pravi, da je odličen posušen in zdrobljen, ko nastane prašek sive barve.
Če bo še kaj dozorel, ga zopet posušim. Za svežo uporabo pa nič posebnega .
Queen Laurie pa kot vsi Capsicum baccatum, počaaaaseeeen ! , pa za moj okus gre preveč v luft. V loncu bi ga malo popedenal za zgodnejše zorenje.
LP_________________mfranc