Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
Kod mene ove godine skoro zavrsena sezona asimine a bilo je i dosta plodova .
https://youtu.be/lzx7uSI5b0w
https://youtu.be/lzx7uSI5b0w
lpmami je napisal/a: |
Glede brojlerjev, ki jedo polže, nisem videla zapisa, da bi potrebovali več vode. Je pa druga težava - polži jih lahko okužijo z nekimi zajedalci. |
Tudi če jedo polže, brojlerji ne potrebujejo več vode. S katerimi zajedalci se lahko okužijo?
Veliko večja nevarnost za brojlerje je kuna. Pri meni ima letos na vesti že 20+ perjadi, navkljub aktivni zaščiti (ograje, zapiranje v kurnik).
AndrejK, tule https://www.tillysnest.com/2011/12/slugs-html/ piše:
Slugs can be carriers of gapeworms as well as earthworms and snails. Gapeworms are red round worms that like to attach themselves in the trachea of birds. This causes difficulty in breathing for the birds and chickens will cough and breathe with their mouths open. Enough worms can block off the trachea in young chickens and occlude their breathing completely, causing the chicken to die.
Več o tem zajedalcu Syngamus trachea pišejo na straneh o reji perutnine. V slovenščini na hitro nisem našla nič._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Slugs can be carriers of gapeworms as well as earthworms and snails. Gapeworms are red round worms that like to attach themselves in the trachea of birds. This causes difficulty in breathing for the birds and chickens will cough and breathe with their mouths open. Enough worms can block off the trachea in young chickens and occlude their breathing completely, causing the chicken to die.
Več o tem zajedalcu Syngamus trachea pišejo na straneh o reji perutnine. V slovenščini na hitro nisem našla nič._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Že Fran Erjavec je pisal o njej. Ptičja glista.
Hvala za opozorilo, sem prebral in bom pozoren na simptome.
Danes sem našel zrele plodove pri treh novih sortah:
Rebecca's Gold - okus podoben Primi, samo bolj sočen
Zimmerman - plod bom poskusil čez dan ali dva, ko se še malo zmedi
Overleese - precej blag okus glede na Primo
Glede na to, da sta Prima in Sunflower najbolj razširjeni sorti, bom delal primerjave glede na Primo. Poskusil bom narediti tabelo zorenja, +/- glede na začetek zorenja Prime.
Lp, Andrej
Danes sem našel zrele plodove pri treh novih sortah:
Rebecca's Gold - okus podoben Primi, samo bolj sočen
Zimmerman - plod bom poskusil čez dan ali dva, ko se še malo zmedi
Overleese - precej blag okus glede na Primo
Glede na to, da sta Prima in Sunflower najbolj razširjeni sorti, bom delal primerjave glede na Primo. Poskusil bom narediti tabelo zorenja, +/- glede na začetek zorenja Prime.
Lp, Andrej