Stran 13 od 26

Objavljeno: Po Jun 22, 2015 6:55 pm
Napisal/-a juglans
Citiram:
Ce je nekaj dovolj dobro... Gremo naprej.


Super odgovor, hvala. Very Happy

Objavljeno: Po Jun 22, 2015 8:27 pm
Napisal/-a babaco
Meni sta se dva potaknjenca prijela, sem pa uporabil hormonski preparat za ukoreninjenje.

Objavljeno: To Jun 23, 2015 2:22 am
Napisal/-a ck
Včeraj sem obral Rovado - je prva pri meni, potem sta dva no name in en Red Lake, vendar bo tudi to v kakih 10-14 dneh dozorelo.
Rovada je dala 4,17 kg plodov, ki sem jih danes predelal v marmelado. Nekaj ribeza sem zmešal tudi z A borovnicami - ta marmelada je še bolj okusna. Razmerje vzamem 1: 1,2 do 1,4 (manj je A. borovnice).

Razmnoževanje je najbolj enostavno s potaknjenci spomladi. Odrežemo enoleten poganjek dolg kakih 20 cm. Vsa očesa razen gornjih dveh oslepimo, potisnemo v pripravljeno zemljo (40 x 40 cm jamo, globine 40 cm zasujemo) do zgornjih dveh očes in dobro zalijemo - zalivanje je zelo pomembno, vendar ne pretiravajte. V zemljo dajte 3 x več podtaknjencev kot potrebujete in nato izberite tiste, ki so najlepše odgnali, ostale pa izpulite. Praktično vse se prime._________________lp

Objavljeno: To Jun 23, 2015 8:45 am
Napisal/-a crtj
Tukaj bom rovado obral po moje v roku tedna. Bom tokrat stehtal.

Zanimivo bi jo bilo mesati s hrusico, ampak obrati vecje kolicine hrusice je kar muka. Mislim, da imajo v Kanadi, kjer so veliki nasadi, drugacne sorte, pripravne za strojno obiranje.

Objavljeno: To Jun 23, 2015 9:11 am
Napisal/-a metuljc
crtj, zakaj muka? Moja je (še v loncu) letos prvič rodila in plodovi so povsem zlahka šli s pecljev.

Objavljeno: To Jun 23, 2015 9:17 am
Napisal/-a crtj
ker sta to dve 3 m drevesi, pa pride precej robe in niso ravno v velikih grozdih.

Objavljeno: To Jun 23, 2015 7:10 pm
Napisal/-a laksikon
crtj je napisal/a:
laksikon je napisal/a:
hmm meni tudi ni ratalo. Prvo so pognali, izgledalo je vse OK, vendar se so kmalu posušili.


Bah :(

Potem bom kar zdaj poleti pobral mehke poganjke in jih poskusil že ukoreniniti v lončkih.

Morda je kaj posebnega s tema dvema sortama... Mojih vejic od pomladi 2014, ki so šle potem jeseni v zemljo, je danes živih malo več kot polovica. Normalno bi ribez bil nekaj takega kot vrba... Odrežeš, potakneš, dela.


Dal sem v lončke cca. dobrih 20cm, zalival redno, ni ratalo. Zemlja je bila mešanica vrtne in kupljene za sejance. Uspelo mi je pa razmnožiti Titanio, pa ene NN rdeče sorte od očeta.

Objavljeno: To Jun 23, 2015 7:18 pm
Napisal/-a pep
V lončkih sem poskušal tudi jaz, uspeh slabši in kilave sadike.

Objavljeno: To Avg 18, 2015 9:59 pm
Napisal/-a dejan84
danes v Merkur BTC v LJ dobil sadike crnega ribeza za 1,3€ (70% znizanje).
imajo znizan vecino crn ribez, pa tudi nekaj robid, rakitovca, goji jagod pa tudi kaksna rumena malina se najde ce imate sreco.

verjetno majo podobne akcije tudi v ostalih merkurjih, kjer se probavajo znebit odvecne robe, preden pridejo nove stvari jeseni

LP
Dejan

Objavljeno: Ne Nov 08, 2015 2:55 pm
Napisal/-a crtj
Po cirka letu:

- od potaknjenih švicarskih ribezov je preživela polovica (kar pa je še vedno 5 komadov, tako da OK)

- ostalo sem doflikal s titanio

Če bi kdo imel titanio, imam potaknjenčke od letošnje pomladi, ki imajo lepo košate korenine. Prevzem Lavrica. Imate še cca 2 uri časa, da se javite Smile potem grem iz MS, naslednja runda verjetno čez cca 10 dni.