Delavnica bokašija - biogena
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Plamenka je napisal/a: |
Tudi jaz bi vzela tiste posode, ki sem jih naročila. Žal se ne spomnim, koliko bokashija gre v 1l posodo. |
Mogoče preračunaš iz tehle lanskoletnih podatkov :
Plamenka:
Citiram: |
Muha, v 5.5l posodo je šlo okoli 4,5 kg kar dobro natlačenega bokashija. V 12,5l posodo pa slabih 10kg. Posode so v redu. |
Rukola:
Meni je šlo v 12,5 lit posodo nekje 11,3kg v 2,5lit pa 1,3kg posipa (Plamenka ima zapisane bolj točne podatke). Je pa tudi malo odvisno od tega, koliko je narejen posip vlažen. Bolj je vlažen, več teže not nabašeš. |
Plamenka:
Rukola, ti si se res zelo potrudil in dobro natlačil bokashi v kante. V tvojo manjšo kantico je šlo 2,2 kg posipa, vsaj tako imam napisano. Še dobro, da si prinesel tudi 12,5l kante, da nam ni zmanjkalo posod za shranjevanje. |
Jaz sem se odločila, da ga bom nabasala kar v Marinkine posode in potem, ko bo zrel, posušila na soncu, kot lani svojega. Posušen je v lepih poletnih dnevih najkasneje v 48 urah (čez noč sem ga zaščitila pred roso). Ali pa ga bom morda, kot je napisal rukola (ali morda parangalus ) , jemala po eno kilo z vrha in do naslednjega odvzema tisti prazni del zapolnila z vrečo z vodo. Moram še premisliti, kaj mi bo bolj priročno.
A posode kar seštejem iz prvotnega spiska? Če bodo ostale, bomo uporabili za kaj drugega, v vrtnarstvu se take posode vedno rabi.
-
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Koda: |
Ime Aye-Aye ............ 2 x 5 litrov* Plamenka ............ 2 x 3 litre Bicikel ............ 5 x 4 litre metuljc ............ 6 x 2,5 litrov muha ............ 2 x 5 litrov in 2 x 2,5 litrov Dašabina ............ 3 x 5 litrov * Andreja62 ............ 3 x 5 litrov * orhy ............ 3 x 4 litre bobolino ............ 2 x 5 litrov in 2 x 2,5 litrov Optimist ............ 4 x 2,5 litrov __________________________________________________ skupaj: 14 x 2,5 litra, 2 x 3 litre,8 x 4 litre in 12 x 5 litrov Skupna litraža posod je 133 litrov. * pomeni, da ni bila napisana velikost posode ali pa sploh nič. |
Na hitro poglejte, če bi še kaj spremenili. Zvečer bom oddala in če komu ne bo pasalo, bomo prilagajali na licu mesta.
Kjer število ali litraža nista bili napisani, sem prilagodila željeni količini biogena.
Bobolino: če bi kaj zaškripalo z organizacijo dostave, javi en dan prej, da bomo lahko še poiskali rezervno varianto.