Delavnica bokašija - biogena

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Laughing metuljc zračunaj, vlažnost mora bit od 35- 40 % da premislim
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Za izračun bi rabili specifično težo otrobov.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Tudi jaz bi ostal pri narocenem ce ni ovir! Prevzel bi kasneje pri Plamenki, ker danes odjadramo na dopust...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka je napisal/a:
Tudi jaz bi vzela tiste posode, ki sem jih naročila. Žal se ne spomnim, koliko bokashija gre v 1l posodo.

Mogoče preračunaš iz tehle lanskoletnih podatkov :

Plamenka:
Citiram:
Muha, v 5.5l posodo je šlo okoli 4,5 kg kar dobro natlačenega bokashija. V 12,5l posodo pa slabih 10kg. Posode so v redu.

Rukola:
Citiram:
Meni je šlo v 12,5 lit posodo nekje 11,3kg v 2,5lit pa 1,3kg posipa (Plamenka ima zapisane bolj točne podatke). Je pa tudi malo odvisno od tega, koliko je narejen posip vlažen. Bolj je vlažen, več teže not nabašeš.

Plamenka:
Citiram:
Rukola, ti si se res zelo potrudil in dobro natlačil bokashi v kante. V tvojo manjšo kantico je šlo 2,2 kg posipa, vsaj tako imam napisano. Še dobro, da si prinesel tudi 12,5l kante, da nam ni zmanjkalo posod za shranjevanje.

Jaz sem se odločila, da ga bom nabasala kar v Marinkine posode in potem, ko bo zrel, posušila na soncu, kot lani svojega. Posušen je v lepih poletnih dnevih najkasneje v 48 urah (čez noč sem ga zaščitila pred roso). Ali pa ga bom morda, kot je napisal rukola (ali morda parangalus Confused ) , jemala po eno kilo z vrha in do naslednjega odvzema tisti prazni del zapolnila z vrečo z vodo. Moram še premisliti, kaj mi bo bolj priročno.

A posode kar seštejem iz prvotnega spiska? Če bodo ostale, bomo uporabili za kaj drugega, v vrtnarstvu se take posode vedno rabi.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Boš ti kontaktirala Marinko? Tu gor je že nekaj časa ni, je čas dopustov._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ja, sva na vezi po ZS-ju in ravno zato bi rada čimprej točen spisek, da se bosta uspeli pravočasno zmeniti kdaj in kje prevzeti.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Huh, je kar odgovornost s temle prevzemom, sicer nimam nicesar drugega v načrtu za tisti dan, razen te delavnice, in upam, da se vidimo!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz tudi mislim, da je najbolje uporabiti prvotni spisek za posode.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Koda:

Ime         

Aye-Aye   ............   2 x 5 litrov*   
Plamenka   ............   2 x 3 litre   
Bicikel   ............   5 x 4 litre   
metuljc   ............   6 x 2,5 litrov   
muha   ............   2 x 5 litrov in 2 x 2,5 litrov   
Dašabina   ............   3 x 5 litrov *   
Andreja62   ............   3 x 5 litrov *   
orhy   ............   3 x 4 litre   
bobolino   ............   2 x 5 litrov in 2 x 2,5 litrov   
Optimist   ............   4 x 2,5 litrov

Skupna litraža posod je 133 litrov.

* pomeni, da ni bila napisana velikost posode ali pa sploh nič.

Na hitro poglejte, če bi še kaj spremenili. Zvečer bom oddala in če komu ne bo pasalo, bomo prilagajali na licu mesta.

Kjer število ali litraža nista bili napisani, sem prilagodila željeni količini biogena.

Bobolino: če bi kaj zaškripalo z organizacijo dostave, javi en dan prej, da bomo lahko še poiskali rezervno varianto.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Sem preverila v naši KZ: vreča 30 kg otrobov je 11 evrov. Imajo jih na zalogi, nisem pa preverila, koliko, najbrž pa ne ene same vreče.
Agromrket Litija: 40 centov/kg, pakirano po 25 kg.
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”