Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Voluhar
Krtov imam malo morje. Krtine spomladi pregrabimo zaradi košnje.Jezi me, ker sem pred aktivni rov nastavila jabolko, v rov past, pa je jabolko pojedel (prišel od drugje), v past naril zemljo. Past je bila zadelana z zemljo in pokrita s črno posodo, da ja ne bi opazil pasti.
Mu sledim po rovu, ki je aktiven. Kupljenega korenja se tudi otepa. _________________Lp, Živa
Mu sledim po rovu, ki je aktiven. Kupljenega korenja se tudi otepa. _________________Lp, Živa
Sem kupila Wulfel. Šla v boj. Vsepovsod po travniku dvigujem rušo in iščem aktivne rove. v vsako luknjo, ki gleda iz zemlje ven, vsujem strup. Baje crkne dve uri po zaužitju. Učinki bodo vidni naslednjo pomlad, če bom še ob kakšno jablano. Od sedmih sem ob tri. Letos je obglodal vse do mreže tri leta staro Luno. Par novih koreninic laskov je naredila, se trudi, ne vem, če bo preživela. Ji naj veje popolnoma obrežem do debla?
Voluhar sene brani niti kivija in aronije, je luknja tip ob debelcu in seveda slabo poganjata. ta dva nista dobila mreže. Figi mi je popolnoma požrl._________________Lp, Živa
Voluhar sene brani niti kivija in aronije, je luknja tip ob debelcu in seveda slabo poganjata. ta dva nista dobila mreže. Figi mi je popolnoma požrl._________________Lp, Živa
V strahu, da bi obžrl tudi mojo figo, sem dober meter stran na 3/4 zakopala v zemljo steklenico. In še eno na drugem koncu ob zelenjavnem vrtu. Ne vem, ali je pomagalo, ali pa je voluharja našel sosedov maček, figa ne izgleda nič prizadeta in korenček, ki sem ga za test zakopala v zemljo blizu steklenice, je še vedno tam. Zanimivo je, da precej daleč od steklenice tudi krtin letos ni. Nisem še prepričana, če so za to zaslužne ravno steklenice, še spremljam.
Eno od obeh požrtih stebričastih jablan bom izgleda rešila. Zaenkrat poganja, a to še ne pomeni, da se hrani iz korenin, lahko se iz zaloge v debelcu.
Živa, drevesce čimbolj obreži. Toliko, kolikor boš presodila, da bodo koreninice še zmogle prehraniti. Svoje sem posadila v lonec, saj je bilo konkretno izpodjedeno.
Eno od obeh požrtih stebričastih jablan bom izgleda rešila. Zaenkrat poganja, a to še ne pomeni, da se hrani iz korenin, lahko se iz zaloge v debelcu.
Živa, drevesce čimbolj obreži. Toliko, kolikor boš presodila, da bodo koreninice še zmogle prehraniti. Svoje sem posadila v lonec, saj je bilo konkretno izpodjedeno.
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale