Stran 13 od 19
Objavljeno: Sr Nov 06, 2013 10:49 pm
Napisal/-a metuljc
Se bo že še obrnilo.........
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 10:06 am
Napisal/-a Ivčk
Kakiji so resnično lepi, lično zloženi v lesene gajbice v enem sloju, tako ena gajbica vsebuje nekje 5 kg kakijev, kar je mene kar pošteno zmedlo, ko sem zagledala tolikšno število gajbic
Nekaj je bilo že temno oranžnih, vendar še trdih in sem jih dala takoj medit, tako bi morali kmalu biti nared. Za sušenje jih bom pripravljala čez vikend, če bo kaj več časa.
Vsekakor pa jih bomo jedli dolgo v jesen in začetek zime, ker jih bomo medili sproti in so res v lepem stanju...
Hvala Batagelli za trud in dostavo. Andreja, tebi pa iz srca hvala za uslugo, ki si mi jo naredila z prevozom kakijev k meni, ker si videla, da sama zaradi 'rompompoma' (kot renovaciji pravi moj sinko) nisem mogla nikamor _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 11:28 am
Napisal/-a MARTINKA
Battagelli, da pravočasno uredim prevoz, me ponovno zanima, če je možno naročiti še 2 zaboja kakija za sušenje (torej en zaboj lepših in 3 zaboje za sušenje)?
Hvala že vnaprej.
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 1:29 pm
Napisal/-a Ivčk
Martinka, naročaj po kilaži! Torej, povej koliko kil bi rada, ker so zabojčki različno težki, vsak je stehtan in ima svojo ceno _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 2:17 pm
Napisal/-a andreja62
Torej organizacija za Dolenjsko uspela. Pohvale Batagelliju in njegovima prijaznima fantoma, čeprav sem ju težko našla. Ampak, če je volja dovolj močna, se vse da.
Kakiji so res lepi, se že medijo.
Iva mi je pa dala krasno idejo za sušenje. Ker zvečer že po malem kurimo, sem jih nekaj narezala in dala na mrežo radiatorjev in se lepo sušijo.
Le upam, da ne bo preveč mušic _________________Andreja
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 2:51 pm
Napisal/-a Ivčk
Sušenje na radiatorju se res lepo obnese, lani sem to prvič počela bolj kot ne za hec, ker nisem vedela, če bo kaj iz tega, pa so se mi zelo lepo posušili. Mušic ni bilo! Verjetno jih moti topel zračni tok iz radiatorjev _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 3:04 pm
Napisal/-a battagelli
Veliko boljši okus dosežete če sušite vsaj četrtinke,najbolje je sicer,da se suši cel.Ampak na radiatorju bo to trajalo._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 3:12 pm
Napisal/-a andreja62
battagelli je napisal/a: |
Veliko boljši okus dosežete če sušite vsaj četrtinke,najbolje je sicer,da se suši cel.Ampak na radiatorju bo to trajalo. |
Iz tvojega pisanja mi ni čisto jasno, kako se razreže kaki. Jaz sem ga namreč olupila in narezala na tanjše rezine in ne na krhlje. Je to prav?_________________Andreja
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 3:51 pm
Napisal/-a Darso
Lani sem jih sušila z olupom vred, narezane na ribežu za kumarice kot čips. Zelo lepo in dobro. Sušim jih na krušni peči. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 3:57 pm
Napisal/-a andreja62
Darso je napisal/a: |
Lani sem jih sušila z olupom vred, narezane na ribežu za kumarice kot čips. Zelo lepo in dobro. Sušim jih na krušni peči. lp D |
Se pravi, da je najbolje sušiti čim tanjše, kar je tudi logično, predvsem glede časa sušenja. Bomo tudi mi zalaufali kmalu kamin in na sedežu, ki se greje iz kamina, posušili veliko več, kot na radiatorju._________________Andreja