Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus syriacus - sirski oslez

braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

nxyz je napisal/a:
Razmišljam, da bi iz tega hibiskusa zasadila živo mejo. Poskušala bom čimbolj na gosto zasaditi. Zanima me, če jih spodaj kaj porežem, da bodo bolj gosti? Zaenkrat so bolj kot ne samo palice, ker sem jih doma pri mami dobila, ko so se sami zasejali.

Primeren sirec za žive meje "Luc de Brabant"

mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

OOO, kako je lep, pravi krasotec. Ko bo dal kakšen semenček, se priporočam

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mil: bolje bi bilo s potaknjencem. Hibiskus se kar rad ukorenini. Seme pa skoraj gotovo ne bi dalo enakega potomca.
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Virag ima čudovit nabor teh, po ugodni ceni, http://shop.virag-roses.hr/kategorija-proizvoda/vrtni-hibiscusi/
Nima sicer tega Lukata, ima pa podobne, mene so očarali...upam, da bo res tako raznoliko cvetje..._________________sonček je in .....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Lepi so tile polnjeni cvetovi a enostavni tudi niso od muh. Nekako se mi zdijo bolj izraziti.
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Mene navduši raznolikost, pa naj bo enostaven ali polnjen cvet, povsod, lepo je že kataloge gledat Laughing_________________sonček je in .....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tole je z leti nastalo iz malega ukoreninjenega potaknjenca, ki mi ga je dal babaco.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Kaj praviš, če mi ga prineseš, vejico, na paradajzmanijo, se bo hotel ukoreniniti?

Vse lepo, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mil: Skoraj bi se moral. Od srede avgusta dalje je menda ravno pravi čas za jesenske potaknjence. Je pa pri jesenskih več pozornosti treba polagati na vzdrževanje vlage , ker se zemlja in zrak hitreje izsušujeta, kot spomladi.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mfranc je napisal/a:
Naši novi člani (sirski oslez) hibiskus družine.

009-9

004-1b
Odgovori