Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

bbizv: ko jo ti takole z linkom zagode škrat, kot se ti je zgodilo z zgornjim prispevkom, samo odkljukaj okence "Izklopi smeške..", pa bo vse v redu.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Ima mogoče kdo borovnico, ki ima belo vijoličen cvet? Shocked Confused
Katera vrsta bi lahko bila?
Cveti tudi zadnja izmed vseh sadik...
JernejZ

Odgovor Napisal/-a JernejZ »

No, zdej pa bo! Danes sem opazil, da se barvajo prve borovničke - Duke in Bluetta - kakšnih 10 dni kasneje kot lani in predlani, se mi zdi.

Opažam, da jih je več kot prejšnja leta nagnitih - še zelenih, na teh mestih so vijolične in mehke - posledica dogotrajne vlage verjetno?

Sicer so grmi kar uredu prenesli tisto poznoaprilsko kalvarijo - pozeba -2 st.C, sneg 10 cm, sodra/toča.

Mlado listje je pri nekaterih grmičih spet zelo svetlo - klorotično zgleda. Verjetno posledica slabe drenaže (tla so ilovnata) - edina rešitev je saditi čim višje na greben/visoka greda.

Kratkorogi hrošči Clytra laeviscula, eni jih imenujejo kar "pikapolonice", spet objedajo liste, pa tudi na češnjah in drugje se pasejo.

Sladko letino želim vsem!
miha.miha

Odgovor Napisal/-a miha.miha »

... jaz sem prve borovnice odtrgal že v nedeljo. Sorta Duke. O okusu ne morem poročati, ker so jih pojedli otroci Very Happy
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Tudi naš mali je v nedeljo utrgal prve sadeže sorte Duke.
Blueray se je začel barvati, ostale pa še zelene in se vidno debelijo.
Najlepše kaže Patriotu, Herbertu in Eliotu. Berkely pa je kakšen teden nazaj odvrgel skoraj polovico jagod, verjetno zaradi moče.
Ena sadika se mi je opomogla od pregnojenja in je začela odvanjati, ostale tri pa so verjetno zaključile.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Danes smo imeli otvoritev!Nabrali smo dobrih 50 kg Bluette!_________________Narava vse povrne!
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

U Ferdo, jaz tudi 50 (gramov). Joj, kako se je prileglo! Sorta Duke._________________Živeti na podeželju je najlepše!
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Tudi moje borovničke so začele zoreti (vsaj tisto, kar je od njih ostalo po pozebi) Very Happy .
Ampak nekaj jagod sem našla takih Crying or Very sad . Kaj bi to bilo? Gniloba, plesen, bolezen?

Very Happy_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Borovničeva monilija!!! Evil or Very Mad Poberi vse odpadle borovnice in jih uniči!_________________Narava vse povrne!
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala, Ferdo36! Sem pobrala in potrgala tudi par jagod, kjer se je začenjala. Zgleda, da so vse iz ene borovnice, ta nove liberty Crying or Very sad ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori