Stran 13 od 19

Objavljeno: Pe Apr 17, 2020 3:28 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Pol kilograma za 2 tedna ?!? Shocked

Jaz pol kile zmažem skoraj na dnevni bazi, kdaj celo več ...

Objavljeno: Pe Apr 17, 2020 4:26 pm
Napisal/-a muha
AB: se ti vidi, ja! Wink Laughing Laughing

Objavljeno: Pe Apr 17, 2020 6:55 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Se, a ne ?!

178 / 66 ! Wink

Objavljeno: Pe Apr 17, 2020 9:03 pm
Napisal/-a lpmami
Andrej Banko je napisal/a:
Se, a ne ?!

178 / 66 ! Wink
Se, se! Dane mere so pa dokaz Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Pe Apr 17, 2020 10:23 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Zdajle sem se ocvrtih mavrahov najedel, pa še malo domačega kruha, konjske salame, sira, kisle smetane, čemaževega namaza in jurčkov v kisu ...
... zato imam verjetno kilo več ! njami

Objavljeno: Po Apr 20, 2020 9:38 am
Napisal/-a živa
Andrej Banko je napisal/a:
Pol kilograma za 2 tedna ?!? Shocked

Jaz pol kile zmažem skoraj na dnevni bazi, kdaj celo več ...


Mere čisto po "jusu", izredno suh, ampak sladkorna zaradi neodkrite celiakije je naredila svoje - ima kruh nekje proti koncu izbire hrane. Ampak sedaj se mu ne more več upreti Laughing in ga poje v enem tednu._________________Lp, Živa

Objavljeno: To Apr 21, 2020 1:56 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Ena opazka (mogoče je kdo drug ugotovil enako): ržena moka je nekam šparovna, kar se porabe vode tiče. Pri razmerju 60:40 (manjši del je bela & pirina moka) je za 1 kg moke potrebnih cca 6 dl vode (pri ostalih mešanicah cca 7-7,5 dl). Sem se prvič zagnal in uporabil "regularnih" 7 dl vode in rezultat drug dan je bil precej pocast. (btw: uporabljena je bila ržena tip 1250)._________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: So Maj 23, 2020 2:02 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Hehe, morda en intermezzo: zadnjič smo s kolegi debatirali o tem in onem, pa je beseda nanesla na kruh, droži itd.... No, sem se "pohvalil", da pa jaz delam kruh brez gnetenja, da kako je to preprosto za narest, pa me je kolega podučil, da bojda zadeva prihaja iz Amerike, ko je tam nekdo ustvaril "leni kruh". Če to drži, nisem šel preverjat, ampak ime je pa kar pravšnje Very Happy_________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: So Maj 23, 2020 9:05 am
Napisal/-a muha
Drži, recept res izvira iz Amerike.

Objavljeno: Ne Jun 14, 2020 12:27 pm
Napisal/-a Žlehtnoba
Še en fantastičen recept:

https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/kruh-s-100-hidratacijo?fbclid=IwAR3T32pIdQWqfkcJkM0zKKR2TyiRmBopqG1hkBRqsopXLU6sW1Uke3c0X-A

Za začetek sem se držal nasveta glede količine moke, sem pa zmešal 20 dag pirine polnozrnate in 30 dag bele (TIP 500). Poskus je uspel - neverjetno, kako lahek/puhast je lahko polnozrnat kruh Surprised

(aja, teža pečenega je bila 0,82 kg)

Edini minus pri tem receptu je čas. Če seštejemo vse, od začetka do peke na okroglo porabimo 2 uri pri suhem kvasu in cca 90 min pri svežem (potem pa, jasno, še 3/4 ure v pečici). Ampak - kako se že reče - za dobre stvari si je treba vzeti čas Smile

Res fantastično - poizkusite, ne bo vam žal Very Happy_________________go with your instinct to live as you want