Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradajzmanija 2016, sobota 13.8.2016, Škrjanče pri NM
O, Borut, kolk si pa ti ekspeditiven letos. Hvala, super.
No, jaz sem šele prispela domov, sopotnici sta še na poti domov. Luštno je bilo, res. Vsem hvala za prijeten klepet, druženje, Tajani in Mariji za dobrote njunih vrtov.
Popoldan smo nadaljevale v Rimskih termah, na klepetu in pijači, se sprehodile po delu Ruske steze in obiskale Aškerčevo domačijo, kjer smo bile deležne obširne in zanimive razlage, na koncu pa smo z gostiteljem posedele še ob soku. No, k paradižnikom se prileže ovčji sir, pa smo se opremile še z njim.
Po(po)ln dan je bil.
Se vidimo (če ne prej) na Paradajzmaniji 2017.
No, jaz sem šele prispela domov, sopotnici sta še na poti domov. Luštno je bilo, res. Vsem hvala za prijeten klepet, druženje, Tajani in Mariji za dobrote njunih vrtov.
Popoldan smo nadaljevale v Rimskih termah, na klepetu in pijači, se sprehodile po delu Ruske steze in obiskale Aškerčevo domačijo, kjer smo bile deležne obširne in zanimive razlage, na koncu pa smo z gostiteljem posedele še ob soku. No, k paradižnikom se prileže ovčji sir, pa smo se opremile še z njim.
Po(po)ln dan je bil.
Se vidimo (če ne prej) na Paradajzmaniji 2017.
Hvala vsem za lep dogodek.
Meni in mojim spremljevalcem , kot novincem na taki prireditvi, je bilo vse nadpovprečno,barve, oblike, velikosti in seveda tudi okusi vseh razstavljenih paradižnikov….
Vse pohvale tudi za okusne dobrote.
Osebna zahvala glavni organizatorki Ivčk, za njeno nalezljivo energijo in navdušenost, ki jo nosi v sebi in jo tudi pripravljena deliti z drugimi.
Hvala vsem »nevidnim« organizatorjem, ki tako ali drugače dali svoj prispevek k prireditvi.
Zahvala tudi za vsa semena, ki sem jih lahko odnesla domov. Doma sem šele videla, da me je prevzelo tisto »začetniško« navdušenje in sem jih vzela kar malce preveč…Ali mogoče tudi ne…Do naslednje sezone je kar nekaj časa, bo treba samo vrt podaljšati, pa bo vse rešeno…
Še enkrat hvala vsem…
Lep pozdrav
Meni in mojim spremljevalcem , kot novincem na taki prireditvi, je bilo vse nadpovprečno,barve, oblike, velikosti in seveda tudi okusi vseh razstavljenih paradižnikov….
Vse pohvale tudi za okusne dobrote.
Osebna zahvala glavni organizatorki Ivčk, za njeno nalezljivo energijo in navdušenost, ki jo nosi v sebi in jo tudi pripravljena deliti z drugimi.
Hvala vsem »nevidnim« organizatorjem, ki tako ali drugače dali svoj prispevek k prireditvi.
Zahvala tudi za vsa semena, ki sem jih lahko odnesla domov. Doma sem šele videla, da me je prevzelo tisto »začetniško« navdušenje in sem jih vzela kar malce preveč…Ali mogoče tudi ne…Do naslednje sezone je kar nekaj časa, bo treba samo vrt podaljšati, pa bo vse rešeno…
Še enkrat hvala vsem…
Lep pozdrav
Jejjjj luštno smo se imeli zopet.
Hvala vsem za družbo, organizacijo, paradižnike, čilije, dobro voljo, pecivo in ostale dobrote, čvek, nasmeh....
Moram povedat, da sem prav ponosna nase. Sem domov prinesla semena samo 4 novih sort paradižnika. To ne pomeni, da ni bilo kaj izbirati. Pomeni samo, da sem zelo premišljeno naredila svoj izbor.
No, sem pa na poti domov kupila še en kolut sira, tako da ni pajčevine v hladilniku
Hvala vsem za družbo, organizacijo, paradižnike, čilije, dobro voljo, pecivo in ostale dobrote, čvek, nasmeh....
Moram povedat, da sem prav ponosna nase. Sem domov prinesla semena samo 4 novih sort paradižnika. To ne pomeni, da ni bilo kaj izbirati. Pomeni samo, da sem zelo premišljeno naredila svoj izbor.
No, sem pa na poti domov kupila še en kolut sira, tako da ni pajčevine v hladilniku
še moj piskrček : prišla domov kmalu, vendar me je čakalo kar nekaj dela pa tudi luštnega proti večeru .
bilo je zelo fajn, kot vedno , mislim da nam je Ivčk skozi vsa ta leta pokazala kaj je standard za Paradajzmanijo in vsekakor se bom/o potrudila/i, da nadaljujemo tradicijo!
tudi organizacijsko smo se v teh letih izpilili in moram reči, da sem letos pa že uživala, prejšnja sem stalno s tistim ključem letala kot ena čarovnica
ostanki semen so pospravljeni, pridejo na jesensko srečanje, dobrote so bile super, presenečena sem na ačočinim zenfom in namazi iz paprike in tune, peccva in kruhi - njamsi, mezga iz ostankov skuhana, dekica spravljena (Mil ) priponk pa nisem štela, če si je kdo vzel spominek, se itak kmalu vidmo!
krasen dan v krasni družbi _________________sonček je in .....
bilo je zelo fajn, kot vedno , mislim da nam je Ivčk skozi vsa ta leta pokazala kaj je standard za Paradajzmanijo in vsekakor se bom/o potrudila/i, da nadaljujemo tradicijo!
tudi organizacijsko smo se v teh letih izpilili in moram reči, da sem letos pa že uživala, prejšnja sem stalno s tistim ključem letala kot ena čarovnica
ostanki semen so pospravljeni, pridejo na jesensko srečanje, dobrote so bile super, presenečena sem na ačočinim zenfom in namazi iz paprike in tune, peccva in kruhi - njamsi, mezga iz ostankov skuhana, dekica spravljena (Mil ) priponk pa nisem štela, če si je kdo vzel spominek, se itak kmalu vidmo!
krasen dan v krasni družbi _________________sonček je in .....
Čestitke Ivčk in pomočnicam za še eno odlično organizirano Paradajzmanijo! Z željo, da se tradicija nadaljuje tudi še v prihodnjih letih. Mene tam sicer ni bilo (imam že določen železen izbor paradižnikov in si ne bi rada delala novih skomin) , sem pa bila v mislih z vami in uživam, ko vidim, da ste uživali tudi vi.
Bravo Ivčk in vsi ostali!
Bravo Ivčk in vsi ostali!
Tokrat je bila zame Paradajzmanija še zelo posebna, ker sem bila zadnjič v vlogi organizatorke.
Tale moj 'otroček' je odrasel in gre v svet, doma pa moram poskrbeti še za tista dva, ki ju moram umirjeno spraviti do odraslosti (ok, sanjarim, vem, da ne gre tako zlahka, )...
Hvala vam za vsa ta leta druženja in izpopolnjevanja čisto prvega takih dogodkov v Sloveniji. Zdaj se Paradajzmanija širi po vsej Sloveniji, na kar sem zelo ponosna. To je virus, ki se ga ne da ustaviti...
Dašabina, tebi predajem štafeto, ker vem, da boš zmogla.
Pridružim se vam še kdaj kot opazovalec...
Moram pa tudi jaz pohvaliti vse prinešene dobrote, sploh brownije od Boruta in tiste hrustljave palčke s sezamom in makom (ne, nočem recepta, ker bom drugače samo to jedla ), mislim, da jih je spekla Mil. Pa jogurt od Slavca je bil njami. Pa še marsikaj, česar se zdaj ne spomnim, je pa končalo v mojem želodcu.
Paradižniki so bili kljub zelo slabi sezoni spet čudoviti in tudi sama sem ponosna nase, da se mi fermentirajo semena samo dveh novih sort!
Borut, hvala za fotke!!! _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Tale moj 'otroček' je odrasel in gre v svet, doma pa moram poskrbeti še za tista dva, ki ju moram umirjeno spraviti do odraslosti (ok, sanjarim, vem, da ne gre tako zlahka, )...
Hvala vam za vsa ta leta druženja in izpopolnjevanja čisto prvega takih dogodkov v Sloveniji. Zdaj se Paradajzmanija širi po vsej Sloveniji, na kar sem zelo ponosna. To je virus, ki se ga ne da ustaviti...
Dašabina, tebi predajem štafeto, ker vem, da boš zmogla.
Pridružim se vam še kdaj kot opazovalec...
Moram pa tudi jaz pohvaliti vse prinešene dobrote, sploh brownije od Boruta in tiste hrustljave palčke s sezamom in makom (ne, nočem recepta, ker bom drugače samo to jedla ), mislim, da jih je spekla Mil. Pa jogurt od Slavca je bil njami. Pa še marsikaj, česar se zdaj ne spomnim, je pa končalo v mojem želodcu.
Paradižniki so bili kljub zelo slabi sezoni spet čudoviti in tudi sama sem ponosna nase, da se mi fermentirajo semena samo dveh novih sort!
Borut, hvala za fotke!!! _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
pajo je napisal/a: | ||
Hvala bom. |
Nič sekirat, stroškovno se je izšlo.
Oba z Ireno sta ponudila vračilo stroškov, za kar se vama zahvlajujem, ni pa potrebno, hvala._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A