Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2017

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ali so tudi zjutraj taki listi? Zna biti, da se rastline samo varujejo pred vročino..._________________naredimo svet lepši
Fedex

Odgovor Napisal/-a Fedex »

Huh, to pa težko rečem, ker imam vrt na vikendu in me skoraj nikoli ni zjutraj tam. Meni se tudi zdi, da bi lahko bilo od vročine, če je za papriko to običajno.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Andrej, oporo dam cca 1 m visoko (od zemlje navzgor), ker paprike tudi približno toliko zrastejo. Števila ti ne znam povedati, ker jih nisem štela, jih pa je v vsaj dveh nivojih obilo in rastlino zelo močno obtežijo, ki kljub zelo močnim steblom obilice plodov ne vzdrži pokonci, zato se ali prekucne ali celo prelomi, če ni pravočasno privezana. To pomeni, da jo privezujem prej kot so plodovi dokončno zrasli._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Če mi je dovoljeno bi povedal da se mi pri paprikah najbolje obnese da vsake tolko zabijem na vsaki strani ob vrsti paprike dva kola 60-80 cm in napeljen dve žici. To sem videl pri profijih.
MARIJAV

Ja,Tonček, tudi to je uporabna rešitev. Ko mi zmanjka kolov, grejo pa na redko ob gredi in dva ali tri kroge žice ali močnejše špage okoli, pa je._________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV

Letos sem nasadila kar dve gredi Ljubov dlan, ker imamo radi pečeno in vloženo, na tretji gredi imam pa še 3 vrste babur. Papriko bom zastirala šele v juliju, do takrat pa po vsakem dežju zemljo površinsko "pokrempljam", da preprečim premočno izhlapevanje.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Hohoho ! Koliko je to sadik ? 200 ?!
Bo treba še ajvar skuhat ! Wink
MARIJAV

Hja, nisem jih štela, glede na to, da so po 2 skupaj, pa bi skoraj rekla da jih je kakih 250._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Klobuk dol Marija - verjetno tvojemu možu. Me šišaš za 90 paprik! Ljubovega dlana imam 82 komadov in krasno kaže. Pa super imaš urejeno proti toči. Jaz se ravno zdaj s tem kunštvam.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Vidim, da imaš vsako posamezno gredo proti toči zaščtiteno. Vidim prav?
Odgovori