Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2018

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

brbr, kljub paprikam imaš veliko delo presajanja mladih rastlin čilija za seboj. mene to še čaka kljub temu, da so večje jih ne morem presaditi dokler ne pridem v I. saj drugače toliko lončkov (poleg paprik in paradižnika) ne spravim v avto. tudi postavljene v zabojček ne.

lahko se zgodi, da jih bom morala dati direktno v zemljo seveda, če bodo primerne tem. da jih presajam za desetak dni mi se zdi nesmisleno ne za rastline ne za mene. lpvoda

PS: letos sem podvojila semena vseh plodovk. zakaj? eee pa zato, da si "olakšam dušo i srce"! - a kako mi je pri duši to samo jaz vem..._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

brbr je napisal/a:
Mrfranc: ker se jim ne posvečam prveč intenzivno, ne zrastejo in ne rodijo tako obilono kot pri vas... Tako jih je ravno prav za naše potrebe čez leto. No, nekaj sadik gre k prijateljem, pa tudi veliko kozarčkov z omakami konča kot priložnostna darila. Tako sem za dejavnost nič ne ostane Embarassed Aja, pa še ta olajševalna okoliščina - na fotografiji so poleg čilijev tudi paprike, ene 20 sadik.

Pajo: čitala tvoj članek, hotela čestitati, pa pozabila. Embarassed Če boš imel kakšno seme Banatčana jeseni viška, se priporočam. Jaz sem letos dobila nekaj posušenih čilijev od ene gospe iz Struge. Pravi, da pri njih gojijo samo te. Pograla sem seme, a sta vzklila samo dva, pa še ta bolj slabo kažeta...

Sadika te čaka._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Oooo, a kar sadiko dobim? Velika hvala. Ali jo lahko prevzamem, ko bo konec ledenih dob. Mislim, da ji bo pri tebi v tem obdobju dosti bolje kot pri meni. Je vse nagneteno in še bolj bo, ko se namnožijo paradižniki..._________________naredimo svet lepši
pajo

brbr je napisal/a:
Oooo, a kar sadiko dobim? Velika hvala. Ali jo lahko prevzamem, ko bo konec ledenih dob. Mislim, da ji bo pri tebi v tem obdobju dosti bolje kot pri meni. Je vse nagneteno in še bolj bo, ko se namnožijo paradižniki...

Lahko počakava ni problema._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Pajo glede ohranjanja vrste, ki ti jo je poslal neznana gospa iz Banata "skidam kapu"! palec gor
pajo

Spiridon je napisal/a:
Pajo glede ohranjanja vrste, ki ti jo je poslal neznana gospa iz Banata "skidam kapu"! palec gor

Saj mogoče bo pa kaj znanega... Samo če jo je imel 40 let pa v bližini nobene druge zadeve... Skoraj čista sorta Smile ._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Voda, upam, da ti bo vreme naklonjeno in boš vse svoje varovance pravočasno prestavila na pravo mesto.

Še bolj pa upam, da je s tvojo dušico vse v redu in, da je večje število rastlin samo odraz veselja do življenja...

Pajo,
hvala. Ko bo (zame) primeren čas, ti javim na ZS._________________naredimo svet lepši
voda

hvala za lepe besede brbr. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem jih prestavljal iz okna na okno, iz kurilnice v hladno sobo in zdaj vmrzel šotor v tunelu. V štorčku imajo luč. ki je grela piščance in kalorifer na zvezdici.
Prve tri noči sem kar "cvikal" zaradi minusa, upam da preživijo.
voda

lepo izgledajo, ne bo krize. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori